- Advertisement -
Sastojci za posni kolač sa bademom:
Za testo:
- 1 šolja badema (najbolje je koristiti sirove bademe),
- 1 šolja brašna (posnog, po mogućstvu integralnog),
- 1/2 šolje smeđeg šećera,
- prstohvat soli,
- 1 kašičica praška za pecivo,
- 1/4 šolje ulja (kokosovo ulje ili ulje po vašem izboru),
- 1/4 šolje vode,
- 1 kašičica ekstrakta vanile.
Za preliv:
- 1/4 šolje bademovog mleka (ili drugog biljnog mleka),
- 1/4 šolje smeđeg šećera,
- 1/4 šolje kokosovog ulja,
- 1 kašičica ekstrakta vanile.
Posni kolač sa bademom se priprema na sledeći način:
- Prethodno zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa i pripremite pleh za pečenje tako što ćete ga obložiti papirom za pečenje.
- U blenderu, sameljite bademe dok ne postanu brašno. Dodajte brašno, smeđi šećer, so i prašak za pecivo. Blendajte sve dok se sastojci dobro ne sjedine.
- Dodajte ulje, vodu i ekstrakt vanile u smesu u blenderu. Nastavite blendati dok se svi sastojci ne sjedine i dobijete kompaktno testo. Ako je testo previše suvo, možete dodati malo više vode.
- Prebacite testo u pripremljeni pleh i ravnomerno ga rasporedite po plehu. Možete koristiti ruke ili zadnju stranu kašike da ga ravnomerno rasporedite.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 20-25 minuta ili dok kolač ne postane zlatno smeđi.
- Dok se kolač peče, pripremite preliv. U malom loncu, zagrijte bademovo mleko, smeđi šećer, kokosovo ulje i ekstrakt vanile. Kuvajte na srednjoj vatri dok se šećer ne rastopi i smesa postane malo gušća.
- Kad je kolač gotov, izvadite ga iz rerne i odmah prelijte pripremljenim prelivom. Pustite da se kolač ohladi u plehu.
- Kada se kolač potpuno ohladi, možete ga izrezati na kocke ili željeni oblik i poslužiti.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posni kolač sa bademom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -