Posni kolač sa bademom

1621
- Advertisement -

Posni kolač sa bademom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni kolač sa bademom:

Za testo:

  • 1 šolja badema (najbolje je koristiti sirove bademe),
  • 1 šolja brašna (posnog, po mogućstvu integralnog),
  • 1/2 šolje smeđeg šećera,
  • prstohvat soli,
  • 1 kašičica praška za pecivo,
  • 1/4 šolje ulja (kokosovo ulje ili ulje po vašem izboru),
  • 1/4 šolje vode,
  • 1 kašičica ekstrakta vanile.

Za preliv:

  • 1/4 šolje bademovog mleka (ili drugog biljnog mleka),
  • 1/4 šolje smeđeg šećera,
  • 1/4 šolje kokosovog ulja,
  • 1 kašičica ekstrakta vanile.

Posni kolač sa bademom se priprema na sledeći način:

  1. Prethodno zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa i pripremite pleh za pečenje tako što ćete ga obložiti papirom za pečenje.
  2. U blenderu, sameljite bademe dok ne postanu brašno. Dodajte brašno, smeđi šećer, so i prašak za pecivo. Blendajte sve dok se sastojci dobro ne sjedine.
  3. Dodajte ulje, vodu i ekstrakt vanile u smesu u blenderu. Nastavite blendati dok se svi sastojci ne sjedine i dobijete kompaktno testo. Ako je testo previše suvo, možete dodati malo više vode.
  4. Prebacite testo u pripremljeni pleh i ravnomerno ga rasporedite po plehu. Možete koristiti ruke ili zadnju stranu kašike da ga ravnomerno rasporedite.
  5. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 20-25 minuta ili dok kolač ne postane zlatno smeđi.
  6. Dok se kolač peče, pripremite preliv. U malom loncu, zagrijte bademovo mleko, smeđi šećer, kokosovo ulje i ekstrakt vanile. Kuvajte na srednjoj vatri dok se šećer ne rastopi i smesa postane malo gušća.
  7. Kad je kolač gotov, izvadite ga iz rerne i odmah prelijte pripremljenim prelivom. Pustite da se kolač ohladi u plehu.
  8. Kada se kolač potpuno ohladi, možete ga izrezati na kocke ili željeni oblik i poslužiti.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni kolač sa bademom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -