- Advertisement -
Sastojci za posni kapri sladoled:
- 2 šolje svežih jagoda, očišćenih i iseckanih,
- 1 šolja soka od pomorandže,
- 1/4 šolje javorovog sirupa ili agave sirupa,
- 1 kašičica ekstrakta vanile,
- 1 šolja kokosovog mleka (konzerva).
Posni kapri sladoled se priprema na sledeći način:
- U blenderu, pomešajte jagode, sok od pomorandže, javorov sirup i ekstrakt vanile. Blendajte dok ne dobijete glatku smesu.
- Dodajte kokosovo mleko i blendajte još jednom dok se sve dobro ne sjedini.
- Sipajte smesu u kalupe za sladoled ili u plastičnu posudu ako pravite sladoled u činiji.
- Zamrznite najmanje 4-6 sati, ili dok sladoled ne postane čvrst.
- Poslužite hladno i uživajte u osvežavajućem posnom kapri sladoledu.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni kapri sladoled
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -