Posni puding od jagoda

188
- Advertisement -

Posni puding od jagoda

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni puding od jagoda:

  • 500g jagoda,
  • 400ml posnog biljnog mleka (sojino, bademovo, kokosovo),
  • 4 kašike agava sirupa ili drugog zaslađivača po želji,
  • 4 kašike gustina.

Posni puding od jagoda se priprema na sledeći način:

  1. Operite jagode i očistite ih.
  2. Stavite jagode u blender i izmiksajte ih u glatku smesu.
  3. U šerpu stavite biljno mleko i zagrejte ga na srednje jakoj vatri.
  4. Dodajte agava sirup u mleko i mešajte dok se sirup ne otopi.
  5. U manjoj posudi razmutite gustin sa malo vode, a zatim dodajte smesi od jagoda. Dobro promešajte.
  6. Polako sipajte smesu od jagoda u vrelo mleko, neprestano mešajući kako bi se izbegle grudvice.
  7. Kuvajte smesu na laganoj vatri dok se ne zgusne, oko 5-7 minuta.
  8. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
  9. Puding prelijte u posudice i stavite u frižider da se stegne, najbolje preko noći.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni puding od jagoda
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -