- Advertisement -
Sastojci za posni puding od jagoda:
- 500g jagoda,
- 400ml posnog biljnog mleka (sojino, bademovo, kokosovo),
- 4 kašike agava sirupa ili drugog zaslađivača po želji,
- 4 kašike gustina.
Posni puding od jagoda se priprema na sledeći način:
- Operite jagode i očistite ih.
- Stavite jagode u blender i izmiksajte ih u glatku smesu.
- U šerpu stavite biljno mleko i zagrejte ga na srednje jakoj vatri.
- Dodajte agava sirup u mleko i mešajte dok se sirup ne otopi.
- U manjoj posudi razmutite gustin sa malo vode, a zatim dodajte smesi od jagoda. Dobro promešajte.
- Polako sipajte smesu od jagoda u vrelo mleko, neprestano mešajući kako bi se izbegle grudvice.
- Kuvajte smesu na laganoj vatri dok se ne zgusne, oko 5-7 minuta.
- Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
- Puding prelijte u posudice i stavite u frižider da se stegne, najbolje preko noći.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni puding od jagoda
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -