Naslovna Sastojci Agava sirup

Sastojak: agava sirup

Posne palačinke od spelte

Posne palačinke od spelte

Sastojci za posne palačinke od spelte: 1 šolja brašna od spelte, 1 šolja biljnog mleka po izboru, 1 kašika sirćeta od jabuke, 1 kašika agava sirupa ili javorovog sirupa, 1 kašičica praška za pecivo, prstohvat soli, 2 kašike badema,  med ili sirup od javorovog drveta.
Posne američke palačinke sa trešnjama i kokosom

Posne američke palačinke sa trešnjama i kokosom

Sastojci za posne američke palačinke sa trešnjama i kokosom: 1 šolja ovsenog brašna, 1 kašika kokosovog brašna, 1 kašičica praška za pecivo, 1/2 šolje posnog mleka (npr. bademovo ili sojino mleko), 1 kašika sirćeta, 1 kašika agava sirupa ili javorovog sirupa, 1 kašika ulja (npr. kokosovo ulje), 1/2 šolje trešanja (sveže ili zamrznute), kokosovi listići za posipanje (opciono).
Posni medenjaci sa višnjom

Posni medenjaci sa višnjom

Sastojci za posne medenjake sa višnjom: 2 šolje integralnog brašna, 1/2 šolje smeđeg šećera, 1/2 šolje posnog sirupa ili agava sirupa, 1/2 šolje biljnog ulja (npr. ulje od suncokreta), 1/4 šolje posnog mleka (npr. bademovo ili sojino mleko), 1 kašičica sode bikarbone, 1 kašičica cimeta, 1/2 kašičice mlevenog đumbira, prstohvat soli, višnje bez koščica (sveže ili smrznute).
Posna pita od malina i badema

Posna pita od malina i badema

Sastojci za posnu pitu od malina i badema: Za koru: 1 šolja mlevenih badema, 1 šolja mlevenih suvih urmi, 2 kašike otopljenog kokosovog ulja, prstohvat soli. Za fil: 2 šolje svežih malina, 1 šolja mlevenih badema, 1/2 šolje kokosovog mleka, 1/4 šolje sirupa od javorovog drveta ili agava sirupa, 1 kašika sveže ceđenog soka od limuna, prstohvat soli.
Posne punjene suve šljive orasima

Posne punjene suve šljive orasima

Sastojci za posne punjene suve šljive orasima: 20-30 suvih šljiva, 1 šolja oraha (sitno iseckanih), 2-3 kašike meda ili sirupa od agave, 1 kašičica cimeta, prstohvat mlevenog karanfilića, prstohvat soli.
Posno povrće sa kikirikijem

Posno povrće sa kikirikijem

Sastojci za posno povrće sa kikirikijem: 2 šolje iseckanog povrća po izboru (šargarepa, brokoli, karfiol, paprika, paradajz, grašak, itd.), 1/2 šolje kikirikija (može biti sveži, pečeni ili neslani, zavisno o vašem ukusu), 2 kašike sojinog sosa, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica sveže rendanog đumbira, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 kašičica meda ili sirupa od agave (opciono, za dodatnu slatkost), prstohvat bibera, sveži peršun ili korijander za garnituru (opciono).
Posni tofu na kineski način

Posni tofu na kineski način

Sastojci za posni tofu na kineski način: Marinada: 400g tofu sira, čvrstog, isečenog na kocke, 3 kašike soja sosa (posnog), 1 kašika susamovog ulja, 1 kašika agava sirupa ili smeđeg šećera, 2 čena belog luka, 1 kašičica svežeg đumbira, 1/2 kašičice ljute tucane paprike (opciono). Prženje: 2 kašike biljnog ulja (npr. susamovo ili ulje od kikirikija), 1 crvena paprika,  1 šargarepa,  1 šolja brokolija, 3 zelene lukovice. Sos: 3 kašike soja sosa (posnog), 2 kašike susamovog ulja, 1 kašika agava sirupa ili smeđeg šećera, 1 kašika sirćeta od pirinča, 1 kašika kukuruznog skroba (opciono, za gustinu).
Posni puding od avokada i kikiriki putera

Posni puding od avokada i kikiriki putera

Sastojci za posni puding od avokada i kikiriki putera:1 ½ avokado,1 banana,½ šolje kakao praha,½ šolje kikiriki putera,½ šolje agava sirupa,¼ šolje bademovog mleka.Za preliv:1 kašičica kikiriki putera,½ kašičice agava sirupa,čokolada, sitno seckana.
Posni umak od limete i peršuna

Posni umak od limete i peršuna

Sastojci za posni umak od limete i peršuna:2 šolje svežeg peršunovig lišća,1 čen belog luka, izgnječen,¼ šolje soka od limete,2 kašičice agava sirupa,½ kašičice mlevenog korijandera,½ kašičice soli,½ ekstradevičanskog maslinovog ulja.
Posne energetske pločice

Posne energetske pločice

Sastojci za posne energetske pločice:100g mekih ovsenih pahuljica,120g badema (moj je sirov, može i pečeni),30g suncokreta,30g suvih kajsija,50g kikirikija,1 kašika prepečene kinoe (kinou propržite na suvom tiganju, kao što se susam peče),200g sirovih urmi,6 kašika otopljenog kokosovog ulja,50g otopljene crne čokolade,1 kašika kakaoa,6 kašika agava sirupa.Za preliv:50-60g crne čokolade,1 kašika kokosovog ulja.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -