Posne krofne sa jagodom

231
- Advertisement -

Posne krofne sa jagodom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne krofne sa jagodom:

  • 2 šolje brašna,
  • 1/4 šolje šećera,
  • 1 šolja mleka od badema (ili drugo biljno mleko),
  • 1 kašika jabukovog sirćeta,
  • 2 kašičice praška za pecivo,
  • prstohvat soli,
  • jagode (sveže ili zamrznute),
  • ulje za prženje.

Posne krofne sa jagodom se pripremaju na sledeći način:

  1. U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so.
  2. U drugoj posudi pomešajte mleko od badema i jabukovo sirće, pa ostavite da odstoji nekoliko minuta da se smesa zgruša.
  3. Dodajte mlečnu smesu u suve sastojke i mešajte dok ne dobijete glatko testo.
  4. Ugrejte ulje u dubokom tiganju na srednje jakoj vatri.
  5. Oblikujte testo u kuglice i pritisnite ih da napravite male ploške.
  6. Stavite jagodu na sredinu svake ploške i pažljivo ih zatvorite tako da se jagoda nalazi u sredini testa.
  7. Pržite krofne u zagrejanom ulju dok ne postanu zlatno smeđe sa obe strane.
  8. Izvadite krofne iz ulja i ostavite ih da se malo ohlade pre posluživanja.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne krofne sa jagodom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Based on 3 Review(s)
- Advertisement -