- Advertisement -
Sastojci za posne krofne sa jagodom:
- 2 šolje brašna,
- 1/4 šolje šećera,
- 1 šolja mleka od badema (ili drugo biljno mleko),
- 1 kašika jabukovog sirćeta,
- 2 kašičice praška za pecivo,
- prstohvat soli,
- jagode (sveže ili zamrznute),
- ulje za prženje.
Posne krofne sa jagodom se pripremaju na sledeći način:
- U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so.
- U drugoj posudi pomešajte mleko od badema i jabukovo sirće, pa ostavite da odstoji nekoliko minuta da se smesa zgruša.
- Dodajte mlečnu smesu u suve sastojke i mešajte dok ne dobijete glatko testo.
- Ugrejte ulje u dubokom tiganju na srednje jakoj vatri.
- Oblikujte testo u kuglice i pritisnite ih da napravite male ploške.
- Stavite jagodu na sredinu svake ploške i pažljivo ih zatvorite tako da se jagoda nalazi u sredini testa.
- Pržite krofne u zagrejanom ulju dok ne postanu zlatno smeđe sa obe strane.
- Izvadite krofne iz ulja i ostavite ih da se malo ohlade pre posluživanja.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne krofne sa jagodom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -