- Advertisement -
Sastojci za posni cimet kolač:
- 200ml vode,
- 150g smeđeg šećera (ili običnog),
- 4 – 5 kašika pekmeza od kajsije (može i drugi),
- 1 kašičica cimeta,
- 300g brašna,
- pola kesice praška za pecivo,
- 100g suvog grožđa.
Za premaz:
- 2 kašike pekmeza,
- 50g šečera,
- 1 kašičica cimeta.
Cimet kolač se priprema na sledeći način:
- Uključite rernu na 160 stepeni da se zagreje, obložite manju tepsiju (30×20).
- Izmešajte vodu, cimet, pekmez pa dodajte brašno i prašak za pecivo.
- Mešajte da ne bude grudvica pa dodajte grožđice.
- Istresite u pripremljenu tepsiju i pecite oko 25 – 30 minuta.
- Na vreo kolač namažite dve kašike pekmeza i pospite izmešanim šećerom i cimetom.
- Vratite u rernu na još deset minuta.
- Pečen kolač ostavite da se ohladi pa ga isecite i poslužite.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni cimet kolač
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -