Naslovna Sastojci Crno vino

Posna jela sa sastojkom: crno vino

aromaticno kuvano vino recept

Aromatično kuvano vino

Sastojci za aromatično kuvano vino: litar crnog vina, 2 pomorandže, 2 jabuke, 2 štapića cimeta, 3 karanfilića, zvezda anisa, malo mlevenog kardamoma, 4 kašike smeđeg šećera.
posne-kruske-sa-subarom

Kruške sa šubarom

Sastojci za Kruške sa šubarom: 10 manjih krušaka, 3 dl crnog vina, 150 g šećera, 3 klinčića, štapić cimeta, 1/2 limuna. Za ukrašavanje: 2 dl šlaga, kašika šećera u prahu, 30 g oraha.
Pijana torta

Pijana torta

Sastojci za pijanu tortu: 250 g mlevenih oraha, 200 g šećera, 200 g brašna, 300 ml crnog vina, 1 kesica praška za pecivo, 1 kesica vanil šećera, 1/2 kašičice sode bikarbone, 1 kašičica cimeta, 1 kašičica mlevenog karanfilića.
rizoto sa pecurkama i crnim vinom

Rižoto sa pečurkama i crnim vinom

Sastojci za rižoto sa pečurkama i crnim vinom: 300 g šampinjona, 2 šoljice za kafu pirinča, 2 kašike ulja, 1 dl crnog vina, 1 glavica crnog luka, so, biber, origano, 2 šoljice vode.
crno vino hrana, lek i otrov

Crno vino: Hrana, lek i otrov

Vino je hrana, lek i otrov - samo je pitanje doze, napisao je Paracelsus, najuticajniji švajcarski lekar iz 16. veka. Kao i kod gotovo bilo koje hrane ili pića, velike doze vina mogu biti štetne za naše zdravlje, ali isto tako, umerene doze nam mogu biti i jako korisne.
saran na madjarski nacin

Šaran na mađarski način

Sastojci za šarana na mađarski način: šaran od 2 kg, 3 glavice crnog luka, 100 g margarina, 2 crvene i dve zelene babure, 125 g svežih šampinjona, 2 dl riblje čorbe, kašika aleve paprike, 2 dl crnog vina, kašika brašna, biber, so.
krompir sa lukom recept

Postan krompir sa lukom

Sastojci za postan krompir sa lukom: 1 kg krompira, 3 glavice crnog luka, 100 ml crnog vina, 1 kutlača vode u kojoj je kuvan krompir, 3 kašike maslinovog ulja, so, biber.
tunjevina sa crnim vinom

Tunjevina sa crnim vinom

Sastojci za tunjevinu sa crnim vinom: 2 režnja sveže tunjevine (oko 600 g.), 200 ml mladog crnog vina, brašno, čen belog luka, peršun, maslinovo ulje, biber, so.
paradajz punjen pasuljem i pirincem

Punjeni paradajz sa rižotom i pasuljem

Za paradajz punjen rižotom i pasuljem potrebno je: 250 g svežeg crvenog pasulja, 750 ml bujona od povrća, 100 g crnog luka, 450 g pirinča, 250 ml crnog vina, 8 komada svežeg paradajza, 3 čena belog luka, kašika svežeg peršuna
mus sa dunjama bananom i jabukama recept

Mus sa dunjama, bananom i jabukama

Sastojci za mus sa dunjama, bananom i jabukama: 10 velikih dunja, 1 dl slatkog vina, 2 kašike meda, 1 banana, 2 jabuke, šaka badema, 1 kašičica cimeta, 20 g posnog margarina, 1/2 kašičice muskatnog oraha.

Najpopularniji recepti

paprike punjene tunjevinom recept

10 posnih predjela koje morate probati

Donosimo vam recepte za pripremu veoma lakih i veoma ukusnih posnih predjela koje možete poslužiti u svim prilikama
posna pita sa visnjama recept

10 posnih slatkih pita koje morate probati

Ovo su recepti za pripremu deset posnih slatkih pita. Posne slatke pite - to je ono kad vam hrska i topi se u ustima
klijanje deteline

6 načina za pripremu sirove hrane

Ovaj vid posne ishrane je veoma zdrav i zbog toga što sadrži niz korisnih vitamina, minerala i drugih sastojaka, koji regulišu razmenu materija u ljudskom organizmu