Naslovna Sastojci Crno vino

Posna jela sa sastojkom: crno vino

aromaticno kuvano vino recept

Aromatično kuvano vino

Sastojci za aromatično kuvano vino: litar crnog vina, 2 pomorandže, 2 jabuke, 2 štapića cimeta, 3 karanfilića, zvezda anisa, malo mlevenog kardamoma, 4 kašike smeđeg šećera.
posne-kruske-sa-subarom

Kruške sa šubarom

Sastojci za Kruške sa šubarom: 10 manjih krušaka, 3 dl crnog vina, 150 g šećera, 3 klinčića, štapić cimeta, 1/2 limuna. Za ukrašavanje: 2 dl šlaga, kašika šećera u prahu, 30 g oraha.
Pijana torta

Pijana torta

Sastojci za pijanu tortu: 250 g mlevenih oraha, 200 g šećera, 200 g brašna, 300 ml crnog vina, 1 kesica praška za pecivo, 1 kesica vanil šećera, 1/2 kašičice sode bikarbone, 1 kašičica cimeta, 1 kašičica mlevenog karanfilića.
rizoto sa pecurkama i crnim vinom

Rižoto sa pečurkama i crnim vinom

Sastojci za rižoto sa pečurkama i crnim vinom: 300 g šampinjona, 2 šoljice za kafu pirinča, 2 kašike ulja, 1 dl crnog vina, 1 glavica crnog luka, so, biber, origano, 2 šoljice vode.
crno vino hrana, lek i otrov

Crno vino: Hrana, lek i otrov

Vino je hrana, lek i otrov - samo je pitanje doze, napisao je Paracelsus, najuticajniji švajcarski lekar iz 16. veka. Kao i kod gotovo bilo koje hrane ili pića, velike doze vina mogu biti štetne za naše zdravlje, ali isto tako, umerene doze nam mogu biti i jako korisne.
saran na madjarski nacin

Šaran na mađarski način

Sastojci za šarana na mađarski način: šaran od 2 kg, 3 glavice crnog luka, 100 g margarina, 2 crvene i dve zelene babure, 125 g svežih šampinjona, 2 dl riblje čorbe, kašika aleve paprike, 2 dl crnog vina, kašika brašna, biber, so.
krompir sa lukom recept

Postan krompir sa lukom

Sastojci za postan krompir sa lukom: 1 kg krompira, 3 glavice crnog luka, 100 ml crnog vina, 1 kutlača vode u kojoj je kuvan krompir, 3 kašike maslinovog ulja, so, biber.
tunjevina sa crnim vinom

Tunjevina sa crnim vinom

Sastojci za tunjevinu sa crnim vinom: 2 režnja sveže tunjevine (oko 600 g.), 200 ml mladog crnog vina, brašno, čen belog luka, peršun, maslinovo ulje, biber, so.
paradajz punjen pasuljem i pirincem

Punjeni paradajz sa rižotom i pasuljem

Za paradajz punjen rižotom i pasuljem potrebno je: 250 g svežeg crvenog pasulja, 750 ml bujona od povrća, 100 g crnog luka, 450 g pirinča, 250 ml crnog vina, 8 komada svežeg paradajza, 3 čena belog luka, kašika svežeg peršuna
mus sa dunjama bananom i jabukama recept

Mus sa dunjama, bananom i jabukama

Sastojci za mus sa dunjama, bananom i jabukama: 10 velikih dunja, 1 dl slatkog vina, 2 kašike meda, 1 banana, 2 jabuke, šaka badema, 1 kašičica cimeta, 20 g posnog margarina, 1/2 kašičice muskatnog oraha.

Najpopularniji recepti

posna-baklava

40 posnih jela za 40 dana posta

Riblji paprikaš: 1 kg sveže bele ribe, 5-6 krompira oljuštenih i isecenih na kocke, 2 šargarepe iseckane na kolutice, 1/2 šolje graška, peršun, so, biber, ulje.
bombice od smokvi recept

10 neodoljivih posnih kolačića

Donosimo vam recepte deset neodoljivih posnih kolačića lakih za pripremu i još lepših za uživanje u njihovom ukusu
Posna čorba od karfiola sa grizom na vodi recept

Najbolja posna jela na vodi

Pogledajte najbolja posna jela na vodi po našem izboru. Ovi posni recepti na vodi su za pripremu posnih jela na vodi od posnih supa i čorbi, preko posnih glavnih jela na vodi do posnih deserata na vodi.