10 posnih torti koje morate probati

Posna doboš torta

Advertisement

10. Posna doboš torta

Potrebno je:

  • 150 g + 100 g šećera u prahu,
  • 250 g mlevenih oraha,
  • 250 g brašna,
  • 200 g + 100 g šećera,
  • 3 šoljice meda,
  • 3 štangle čokolade,
  • šoljica kisele vode,
  • vanilin šećer,
  • 1/2 kašičice sode bikarbone,
  • ekstrat od maline.

Priprema:

  1. Pomešati brašno sa 150 g prah šećera, medom, kiselom vodom i sodom bikarbonom.
  2. Dobro izmešati, ispeći 10 tankih kora u pomašćenom i brašnom posutom plehu.
  3. Za fil ušpinovati 200 g šećera sa 1 čašom vode, dodati mlevene orahe, rastopljenu čokoladu, kesicu vanilin šećera.
  4. Sve dobro izmešati i prohladiti.
  5. Fondan se pravi na sledeći način: 100 g kristal šećera prokuvati sa malo vode, skinuti sa vatre i mešati sve dok se ne ohladi, a zatim postepeno dodavati 100 g prah šećera  uz neprekidno mešanje.
  6. Kada se masa ujednači dodati nekoliko kapi ekstrata maline.
1 od 10

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Deset posnih torti koje morate probati
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Na osnovu 3038 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares