Posni pire od karfiola i spanaća

98
- Advertisement -

Posni pire od karfiola i spanaća

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni pire od karfiola i spanaća:

  • 1 srednja glavica karfiola (oko 500 g),
  • 100 g svežeg spanaća,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • 50 ml biljnog mleka (bademovo, sojino ili ovseno),
  • so i biber po ukusu,
  • prstohvat muskatnog oraščića (opciono),
  • svež peršun za dekoraciju (opciono).

Posni pire od karfiola i spanaća se priprema na sledeći način:

  1. Operite karfiol, odvojite cvetove i stavite ih da se kuvaju u posoljenoj vodi oko 10-12 minuta, dok ne omekšaju.
  2. Dok se karfiol kuva, u tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite beli luk kratko, samo dok ne zamiriše (1-2 minuta).
  3. Dodajte svež spanać u tiganj i pržite ga nekoliko minuta, dok ne uvene.
  4. Kada je karfiol skuvan, procedite ga i prebacite u blender ili procesor hrane. Dodajte spanać, prženi beli luk, biljno mleko, so, biber i muskatni oraščić.
  5. Blendajte sve sastojke dok ne dobijete glatki, kremasti pire. Po potrebi, dodajte još biljnog mleka ako želite mekšu teksturu.
  6. Pire poslužite odmah, ukrašen svežim peršunom po želji.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni pire od karfiola i spanaća
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -