1 jalapeno paprika, očišćena od semenki i sitno iseckana (opciono),
sok od 1 limete,
2 kašike svežeg korijandera, sitno iseckanog,
so i biber po ukusu.
Posna gvakamole se priprema na sledeći način:
Presecite avokado na pola, izvadite košticu i izdubite meso kašikom. Stavite meso avokada u posudu i zgnječite viljuškom do željene konzistencije (grublje ili glatko).
Dodajte iseckani crveni luk, paradajz, beli luk i jalapeno papriku (ako koristite).
Sipajte sok od limete i dodajte svež korijander.
Posolite i pobiberite po ukusu. Dobro promešajte sve sastojke.
Poslužite odmah sa tortilja čipsom, kao namaz ili dodatak uz druga jela.
Sastojci za posne kuglice od sočiva i paradajz umak:
1 šolja suvih crvenih sočiva,
2 šolje vode,
1 crni luk,
2 čena belog luka,
1 šargarepa,
1 šolja prezli (ili brašna po potrebi),
1 kašičica mlevene paprike,
1 kašičica suvog origana,
so i biber po ukusu,
maslinovo ulje za prženje.
Umak:
2 šolje pasiranog paradajza (ili paradajz sosa),
1 crni luk,
2 čena belog luka,
1 kašičica suvog bosiljka,
1 kašičica suvog origana,
so i biber po ukusu,
maslinovo ulje za dinstanje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više