- Advertisement -
Sastojci za posnu gvakamole:
- 2 zrela avokada,
- 1 mala crvena luk, sitno iseckana,
- 1 srednja paradajz, iseckan,
- 1-2 čena belog luka, sitno iseckana,
- 1 jalapeno paprika, očišćena od semenki i sitno iseckana (opciono),
- sok od 1 limete,
- 2 kašike svežeg korijandera, sitno iseckanog,
- so i biber po ukusu.
Posna gvakamole se priprema na sledeći način:
- Presecite avokado na pola, izvadite košticu i izdubite meso kašikom. Stavite meso avokada u posudu i zgnječite viljuškom do željene konzistencije (grublje ili glatko).
- Dodajte iseckani crveni luk, paradajz, beli luk i jalapeno papriku (ako koristite).
- Sipajte sok od limete i dodajte svež korijander.
- Posolite i pobiberite po ukusu. Dobro promešajte sve sastojke.
- Poslužite odmah sa tortilja čipsom, kao namaz ili dodatak uz druga jela.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posna gvakamole
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -