1 kašičica crvene paprike u prahu (za pikantan ukus),
1/4 šolje svežeg bosiljka,
sok od 1 limuna,
so i biber po ukusu.
Posni pikantni pesto sos se priprema na sledeći način:
U blenderu pomešajte sušene paradajze, maslinovo ulje, bademe, beli luk, crvenu papriku, bosiljak i limunov sok. Blendajte dok smesa ne postane glatka.
Dodajte so i biber po ukusu i još jednom kratko blendajte da se sve sjedini.
Poslužite odmah ili čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do jedne nedelje.
Sastojci za posnu paštetu od pečuraka:
1/2 kg šampinjona,
100 g oljuštenog badema,
pola veze peršuna,
sok od pola limuna,
3 kašike ulja,
2-3 čena belog luka,
1 glavica crnog luka,
50 g posnog majoneza.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više