1 kašičica crvene paprike u prahu (za pikantan ukus),
1/4 šolje svežeg bosiljka,
sok od 1 limuna,
so i biber po ukusu.
Posni pikantni pesto sos se priprema na sledeći način:
U blenderu pomešajte sušene paradajze, maslinovo ulje, bademe, beli luk, crvenu papriku, bosiljak i limunov sok. Blendajte dok smesa ne postane glatka.
Dodajte so i biber po ukusu i još jednom kratko blendajte da se sve sjedini.
Poslužite odmah ili čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do jedne nedelje.
Sastojci za posne kuglice sa rumom:
500 g mlevenih lešnika,
250 g šećera,
4 kašike ruma,
150 g tucanih lešnika,
200 g posne čokolade za kuvanje,
100 g margarina,
slatko od višanja ili trešanja,
posna čokolada za preliv.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više