Posni Aioli sos

1917
- Advertisement -

Posni Aioli sos

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni Aioli sos:

  • 1/2 čena belog luka,
  • 1 kašičica Dižon senfa,
  • 285ml posnog majoneza,
  • 285ml ekstradevičanskog maslinovog ulja,
  • sok od jednog limuna,
  • biber i so.

Posni Aioli sos se priprema na sledeći način:

  1. U činiju stavite pola čena belog luka i dižon senf.
  2. Blendirajte sastojke štapnim mikserom, i polako dodajte maslinovo ulje (ukoliko brzo dodate ulje, sastojci mogu da se razdvoje).
  3. Ukoliko je majonez previše gust, možete dodati malo vode.
  4. Začinite biberom, solju i limunovim sokom.
  5. Uživajte u ovom sosu bez aditiva i konzervansa, a možete ga čuvati do 5 dana u frižideru.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni Aioli sos
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)
- Advertisement -