- Advertisement -
Sastojci za posni preliv sa paradajzom:
- 2 šolje pasiranih paradajza,
- 1 crni luk,
- 2 čena belog luka,
- 1 šargarepa,
- 1 šolja seckanog crvenog bibera,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašika šećera (ili zamena po izboru),
- 1 kašičica sušenog origana,
- 1/2 kašičice sušenog bosiljka,
- so i biber,
- svež peršun ili bosiljak za dekoraciju.
Posni preliv sa paradajzom se priprema na sledeći način:
- U većoj šerpi, zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri.
- Dodajte crni luk, beli luk i šargarepu u šerpu.
- Dinstajte ih dok ne omekšaju i postanu staklasti, oko 5-7 minuta.
- Dodajte seckani crveni biber i dinstajte još 2-3 minuta dok ne omekša.
- Smanjite temperaturu i dodajte pasirane paradajze u šerpu.
- Dodajte šećer, origano, bosiljak, so i biber prema ukusu.
- Promiješajte dobro.
- Pokrijte šerpu i pustite da se sos krčka na niskoj vatri oko 20-30 minuta, povremeno mešajući, kako biste se sastojci sjedinili i sos zgusnuo.
- Nakon što je sos gotov, možete ga poslužiti toplim preko paste, pirinča, povrća ili koristiti kao preliv za sendviče.
- Po želji, pospite svežim peršunom ili bosiljkom pri serviranju.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor:
Posni preliv sa paradajzom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -