Posni preliv sa paradajzom

630
- Advertisement -

Posni preliv sa paradajzom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni preliv sa paradajzom:

  • 2 šolje pasiranih paradajza,
  • 1 crni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 šargarepa,
  • 1 šolja seckanog crvenog bibera,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kašika šećera (ili zamena po izboru),
  • 1 kašičica sušenog origana,
  • 1/2 kašičice sušenog bosiljka,
  • so i biber,
  • svež peršun ili bosiljak za dekoraciju.

Posni preliv sa paradajzom se priprema na sledeći način:

  1. U većoj šerpi, zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri.
  2. Dodajte crni luk, beli luk i šargarepu u šerpu.
  3. Dinstajte ih dok ne omekšaju i postanu staklasti, oko 5-7 minuta.
  4. Dodajte seckani crveni biber i dinstajte još 2-3 minuta dok ne omekša.
  5. Smanjite temperaturu i dodajte pasirane paradajze u šerpu.
  6. Dodajte šećer, origano, bosiljak, so i biber prema ukusu.
  7. Promiješajte dobro.
  8. Pokrijte šerpu i pustite da se sos krčka na niskoj vatri oko 20-30 minuta, povremeno mešajući, kako biste se sastojci sjedinili i sos zgusnuo.
  9. Nakon što je sos gotov, možete ga poslužiti toplim preko paste, pirinča, povrća ili koristiti kao preliv za sendviče.
  10. Po želji, pospite svežim peršunom ili bosiljkom pri serviranju.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni preliv sa paradajzom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -