Naslovna Sastojci Beli biber

POSNA JELA SA SASTOJKOM: beli biber

Najbolje riblje pljeskavice

Najbolje riblje pljeskavice

0
Sastojci za riblje pljeskavice: razna riba (poželjno je imati šarana 20%, pastrmke 10%, ostalo su kvalitetnije ciprinide kao što su plotica, klen, škobalj, mrena, od drugih vrsta može som, grgeč...). Dakle poenta je odabrati što ukusnije vrste, mada u principu može da se radi sa svakom ribom (stvar ukusa), sojine mrvice ≤ 8%, crni luk 10%, beli luk u prahu 1 kafena kašičica (3-4 g) po 1 kg ribe, slatka aleva paprika 5-8 g / 1 kg, ljuta aleva paprika ≤ 3 g / 1 kg, beli biber ≤ 3 g / 1 kg, prašak za pecivo ½ kafene kašičice na 1-2 kg ribe, maslinovo ulje ≤ 70 ml / 1 kg, kisela voda 50 ml /1 kg, so - 1,5 -1,8%, belo brašno 1-2 supene kašike na 1 kg smese, začini - stvar ličnog izbora između bosiljka ruzmarina i peršuna, mada je ukus i bez ovih začina odličan (moj favorit je bosiljak).
pohovane pecene paprike recept

Pohovane pečene paprike

0
Sastojci za pohovane pečene paprike: 10 mesnatih paprika, margarin, mrvice hleba, brašno, beli biber, ulje, so.
losos u sosu od pomorandze

Losos u sosu od pomorandže

0
Sastojci za lososa u sosu od pomorandže: 1 kg fileta lososa, 50 ml maslinovog ulja, 3 kašike limunovog soka, so, biber. Za sos: 300 ml pomorandžinog soka, 80 g luka, 30 g ulja, 250 ml biljne pavlake (npr. Gran Cucina), 20 g kapra, 1 kašičica gustina, 1 kašičica narezane pomorandžine kore, 1/2 kašičice belog bibera, 1 kašika mešavine suvih začina.
pasteta od haringe i lososa

Posna pašteta od haringe i lososa

0
Sastojci za posnu paštetu od haringe i lososa: 250 g dimljenog lososa, fileti od jedne dimljene haringe, kora od pola limuna, crni i beli biber, 250 g margarina.
salata od pasulja sa paradajzom

Posna salata od pasulja sa paradajzom

0
Sastojci za posnu salatu sa paradajzom: 200 g pasulja, 1 glavica crnog luka, 4 manja paradajza, 12 zelenih maslinki, pola kafene kašike soda bikarbone, so, crni biber, 6 kašika maslinovog ulja, 3 kašike limunovog soka, 1 kafena kašika belog bibera, bosiljak.
corba-od-sampinjona-sa-belim-vinom

10 posnih čorbi koje morate probati

0
Fenomenalni recepti za pripremu divnih posnih čorbi. Pogledajte deset najboljih
posna corba od lisicarki

Posna čorba od lisičarki

0
Za posnu čorbu od lisičarki potrebno je: 400 g lisičarki, glavica crnog luka, 50 g margarina, 3 čena belog luka, jedna šargarepa, kašika seckanog svežeg peršuna, beli biber, so po ukusu
skoljke na bastovanski nacin recept

Školjke na baštovanski način

0
Sastojci za školjke na baštovanski način: 2 kg svežih dagnji, 500 g svežeg povrća (celer, praziluk, crni luk, šargarepa, paprika...), 50 g margarina, kašičica začina od povrća, sveže mleven beli biber, kašičica gustina, 2,5 dl belog vina.

Najčitaniji recepti