Školjke na baštovanski način

1097
- Advertisement -

Školjke na baštovanski način

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za školjke na baštovanski način:

  • 2 kg svežih dagnji,
  • 500 g svežeg povrća (celer, praziluk, crni luk, šargarepa, paprika…),
  • 50 g margarina,
  • kašičica začina od povrća,
  • sveže mleven beli biber,
  • kašičica gustina,
  • 2,5 dl belog vina.

Školjke na baštovanski način se pripremaju:

  1. Dan ranije oprati, ostrugati i očistiti školjke, pa ih staviti poklopljene u frižider da prenoće.
  2. Povrće očistiti i iseći na kolutove i kockice, a luk sasvim sitno, pa ga prodinstati na margarinu kratko tek da pusti tečnost.
  3. U povrće dodati začine i vino, pa pustiti da se sve kuva još pet minuta.
  4. Zatim dodati školjke, poklopiti i kuvati uz povremeno mešanje, dok se ne otvore.
  5. Školjke poređati u činiju za posluživanje, a u povrće dosuti čašu vode sa kašičicom gustina, pa kuvati kratko da se zgusne.
  6. Ovim umakom preliti školjke.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Školjke na baštovanski način
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -