- Advertisement -
Sastojci za školjke na baštovanski način:
- 2 kg svežih dagnji,
- 500 g svežeg povrća (celer, praziluk, crni luk, šargarepa, paprika…),
- 50 g margarina,
- kašičica začina od povrća,
- sveže mleven beli biber,
- kašičica gustina,
- 2,5 dl belog vina.
Školjke na baštovanski način se pripremaju:
- Dan ranije oprati, ostrugati i očistiti školjke, pa ih staviti poklopljene u frižider da prenoće.
- Povrće očistiti i iseći na kolutove i kockice, a luk sasvim sitno, pa ga prodinstati na margarinu kratko tek da pusti tečnost.
- U povrće dodati začine i vino, pa pustiti da se sve kuva još pet minuta.
- Zatim dodati školjke, poklopiti i kuvati uz povremeno mešanje, dok se ne otvore.
- Školjke poređati u činiju za posluživanje, a u povrće dosuti čašu vode sa kašičicom gustina, pa kuvati kratko da se zgusne.
- Ovim umakom preliti školjke.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Školjke na baštovanski način
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:

























- Advertisement -