Losos u sosu od pomorandže

Losos u sosu od pomorandže

Advertisement

Sastojci za lososa u sosu od pomorandže:

  • 1 kg fileta lososa,
  • 50 ml maslinovog ulja,
  • 3 kašike limunovog soka,
  • so, biber.

Za sos:

  • 300 ml pomorandžinog soka,
  • 80 g luka,
  • 30 g ulja,
  • 250 ml biljne pavlake (npr. Gran Cucina),
  • 20 g kapra,
  • 1 kašičica gustina,
  • 1 kašičica narezane pomorandžine kore,
  • 1/2 kašičice belog bibera,
  • 1 kašika mešavine suvih začina.

Losos u sosu od pomorandže se priprema na sledeći način:

  1. Riblje filete pokapajte limunovim sokom, malo posolite i pobiberite.
  2. Na zagrejanom ulju ih sa svake strane propržite i stavite na toplo mesto.
  3. Na ulju kratko propržite luk narezan na rebra, zalijte sokom od pomorandže i sa oko 100 mililitra vode.
  4. Zajedno kuvajte oko pet minuta.
  5. Dodajte narezanu koru pomorandže, suvi začin, biber i kapar, koje ste prethodno isprali u hladnoj vodi.
  6. Kuvajte još pet minuta i na kraju dodajte gustin, razmućen u malo vode i pavlaku.
  7. Pustite da još jednom provri.
  8. Toplu ribu prelite pripremljenim sosom i poslužite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Losos u sosu od pomorandže
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 18 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares