- Advertisement -
Sastojci za lososa u sosu od pomorandže:
- 1 kg fileta lososa,
- 50 ml maslinovog ulja,
- 3 kašike limunovog soka,
- so, biber.
Za sos:
- 300 ml pomorandžinog soka,
- 80 g luka,
- 30 g ulja,
- 250 ml biljne pavlake (npr. Gran Cucina),
- 20 g kapra,
- 1 kašičica gustina,
- 1 kašičica narezane pomorandžine kore,
- 1/2 kašičice belog bibera,
- 1 kašika mešavine suvih začina.
Losos u sosu od pomorandže se priprema na sledeći način:
- Riblje filete pokapajte limunovim sokom, malo posolite i pobiberite.
- Na zagrejanom ulju ih sa svake strane propržite i stavite na toplo mesto.
- Na ulju kratko propržite luk narezan na rebra, zalijte sokom od pomorandže i sa oko 100 mililitra vode.
- Zajedno kuvajte oko pet minuta.
- Dodajte narezanu koru pomorandže, suvi začin, biber i kapar, koje ste prethodno isprali u hladnoj vodi.
- Kuvajte još pet minuta i na kraju dodajte gustin, razmućen u malo vode i pavlaku.
- Pustite da još jednom provri.
- Toplu ribu prelite pripremljenim sosom i poslužite.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Losos u sosu od pomorandže
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -