Sastojci za posno jelo od karfiola iz rerne sa kremom od tikvica:
1 glavica karfiola,
400g tikvice,
1/2 glavice luka,
1 struk praziluka,
1 struk celera,
maslinovo ulje,
biber,
beli biber,
1 kašičica estragona,
4-5 čena belog luka,
so,
prezle.
Posno jelo od karfiola iz rerne sa kremom od tikvica se priprema na sledeći način:
Sve povrće isecite na kockice, osim karfiola i belog luka.
Dinstajte ih na nekoliko minuta u ugrejanom maslinovom ulju na umerenoj vatri.
Dodajte dva prstohvata soli, da omekšaju i puste vodu, koja će usporiti i pomoći dinstanje.
Sipajte 550ml vode i kuvajte dok potpuno ne omekša, nakon toga stavite začine i skinite sa vatre.Iskidajte karfiol na relativno velike ružice i stavite ih u vrelu, posoljenu vodu.
Nakon 7-8 minuta prebacite u cediljku i prelijte hladnom vodom.U pleh poređajte ružice karfiola i malo ih posolite.
Posebno ispasirajte ostalo povrće dok se ne dobije kremasta i glatka smesa i ravnomerno sipajte preko karfiola.
Operite čenove belog luka, nemojte ih ljuštiti nego malo rascepite.
Stavite ih u svaku ivicu pleha i jedan u sredinu.
Pospite prezlom i sa još malo soli i pecite u prethodno ugrejanoj rerni (200-220 stepeni) dok prezle ne dobiju lepu boju.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posno jelo od karfiola iz rerne sa kremom od tikvica
Sastojci za posni rižoto sa surimi štapićima:2 srednje glavice crnog luka,3 srednje šargarepe,100g kukuruza šećerca,150g šampinjona,1 pakovanje surimi štapića,150g integralnog pirinča,ulje,so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više