- Advertisement -
Sastojci za posno jelo od karfiola iz rerne sa kremom od tikvica:
- 1 glavica karfiola,
- 400g tikvice,
- 1/2 glavice luka,
- 1 struk praziluka,
- 1 struk celera,
- maslinovo ulje,
- biber,
- beli biber,
- 1 kašičica estragona,
- 4-5 čena belog luka,
- so,
- prezle.
Posno jelo od karfiola iz rerne sa kremom od tikvica se priprema na sledeći način:
- Sve povrće isecite na kockice, osim karfiola i belog luka.
- Dinstajte ih na nekoliko minuta u ugrejanom maslinovom ulju na umerenoj vatri.
- Dodajte dva prstohvata soli, da omekšaju i puste vodu, koja će usporiti i pomoći dinstanje.
- Sipajte 550ml vode i kuvajte dok potpuno ne omekša, nakon toga stavite začine i skinite sa vatre.Iskidajte karfiol na relativno velike ružice i stavite ih u vrelu, posoljenu vodu.
- Nakon 7-8 minuta prebacite u cediljku i prelijte hladnom vodom.U pleh poređajte ružice karfiola i malo ih posolite.
- Posebno ispasirajte ostalo povrće dok se ne dobije kremasta i glatka smesa i ravnomerno sipajte preko karfiola.
- Operite čenove belog luka, nemojte ih ljuštiti nego malo rascepite.
- Stavite ih u svaku ivicu pleha i jedan u sredinu.
- Pospite prezlom i sa još malo soli i pecite u prethodno ugrejanoj rerni (200-220 stepeni) dok prezle ne dobiju lepu boju.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posno jelo od karfiola iz rerne sa kremom od tikvica
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -