Sastojci za posno jelo od karfiola iz rerne sa kremom od tikvica:
1 glavica karfiola,
400g tikvice,
1/2 glavice luka,
1 struk praziluka,
1 struk celera,
maslinovo ulje,
biber,
beli biber,
1 kašičica estragona,
4-5 čena belog luka,
so,
prezle.
Posno jelo od karfiola iz rerne sa kremom od tikvica se priprema na sledeći način:
Sve povrće isecite na kockice, osim karfiola i belog luka.
Dinstajte ih na nekoliko minuta u ugrejanom maslinovom ulju na umerenoj vatri.
Dodajte dva prstohvata soli, da omekšaju i puste vodu, koja će usporiti i pomoći dinstanje.
Sipajte 550ml vode i kuvajte dok potpuno ne omekša, nakon toga stavite začine i skinite sa vatre.Iskidajte karfiol na relativno velike ružice i stavite ih u vrelu, posoljenu vodu.
Nakon 7-8 minuta prebacite u cediljku i prelijte hladnom vodom.U pleh poređajte ružice karfiola i malo ih posolite.
Posebno ispasirajte ostalo povrće dok se ne dobije kremasta i glatka smesa i ravnomerno sipajte preko karfiola.
Operite čenove belog luka, nemojte ih ljuštiti nego malo rascepite.
Stavite ih u svaku ivicu pleha i jedan u sredinu.
Pospite prezlom i sa još malo soli i pecite u prethodno ugrejanoj rerni (200-220 stepeni) dok prezle ne dobiju lepu boju.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posno jelo od karfiola iz rerne sa kremom od tikvica
Sastojci za baget sa paradajzom i bosiljkom:
15 mini paradajza,
12 liski bosiljka isečenog na trakice,
2 čena belog luka, mrvljenog,
1 kašika crnog luka u prahu,
1 kašičica maslinovog ulja,
1 kašičica soja sosa,
1 kašičica crnog bibera,
francuski baget hleb 1/2, tanko sečen.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više