Posno jelo od karfiola iz rerne sa kremom od tikvica

1721
- Advertisement -

Posno jelo od karfiola iz rerne sa kremom od tikvica

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posno jelo od karfiola iz rerne sa kremom od tikvica:

  • 1 glavica karfiola,
  • 400g tikvice,
  • 1/2 glavice luka,
  • 1 struk praziluka,
  • 1 struk celera,
  • maslinovo ulje,
  • biber,
  • beli biber,
  • 1 kašičica estragona,
  • 4-5 čena belog luka,
  • so,
  • prezle.

Posno jelo od karfiola iz rerne sa kremom od tikvica se priprema na sledeći način:

  1. Sve povrće isecite na kockice, osim karfiola i belog luka.
  2. Dinstajte ih na nekoliko minuta u ugrejanom maslinovom ulju na umerenoj vatri.
  3. Dodajte dva prstohvata soli, da omekšaju i puste vodu, koja će usporiti i pomoći dinstanje.
  4. Sipajte 550ml vode i kuvajte dok potpuno ne omekša, nakon toga stavite začine i skinite sa vatre.Iskidajte karfiol na relativno velike ružice i stavite ih u vrelu, posoljenu vodu.
  5. Nakon 7-8 minuta prebacite u cediljku i prelijte hladnom vodom.U pleh poređajte ružice karfiola i malo ih posolite.
  6. Posebno ispasirajte ostalo povrće dok se ne dobije kremasta i glatka smesa i ravnomerno sipajte preko karfiola.
  7. Operite čenove belog luka, nemojte ih ljuštiti nego malo rascepite.
  8. Stavite ih u svaku ivicu pleha i jedan u sredinu.
  9. Pospite prezlom i sa još malo soli i pecite u prethodno ugrejanoj rerni (200-220 stepeni) dok prezle ne dobiju lepu boju.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posno jelo od karfiola iz rerne sa kremom od tikvica
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -