- Advertisement -
Sastojci za posni paprikaš od svežih pečuraka:
- 1/2 kg pečuraka,
- 60-80 g ulja,
- 1 veća glavica crnog luka,
- so,
- aleva paprika,
- malo brašna,
- beli biber.
Posni paprikaš od svežih pečuraka se priprema na sledeći način:
- Očistiti 1/2 kg pečuraka, oljuštiti ih i iseći oštrim nožem na tanke listove..
- Staviti u šerpu 60-80 g ulja i kad se zagreje dodati jednu veću glavicu crnog luka.
- Kad se luk proprži staviti u njega pečurke, posoliti ih i dodati malo aleve paprike.
- Poprašiti pečurke sa vrlo malo brašna, naliti ih sa malo vode i pobiberiti sitnim belim biberom.
- Kada je gotov, paprikaš može imati malo soka, ali ipak ne sme biti mnogo čorbast.
- Pečurkama je za kuvanje dovoljno najviše 20 minuta.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 8 Review(s)
Posni paprikaš od svežih pečuraka
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -