Posni paprikaš od svežih pečuraka

Paprikaš od svežih pečuraka

Advertisement

Sastojci za posni paprikaš od svežih pečuraka:

  • 1/2 kg pečuraka,
  • 60-80 g ulja,
  • 1 veća glavica crnog luka,
  • so,
  • aleva paprika,
  • malo brašna,
  • beli biber.

Posni paprikaš od svežih pečuraka se priprema na sledeći način:

  1. Očistiti 1/2 kg pečuraka, oljuštiti ih i iseći oštrim nožem na tanke listove..
  2. Staviti u šerpu 60-80 g ulja i kad se zagreje dodati jednu veću glavicu crnog luka.
  3. Kad se luk proprži staviti u njega pečurke, posoliti ih i dodati malo aleve paprike.
  4. Poprašiti pečurke sa vrlo malo brašna, naliti ih sa malo vode i pobiberiti sitnim belim biberom.
  5. Kada je gotov, paprikaš može imati malo soka, ali ipak ne sme biti mnogo čorbast.
  6. Pečurkama je za kuvanje dovoljno najviše 20 minuta.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni paprikaš od svežih pečuraka
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 7 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares