Sastojak: biber
Posni pomfrit od batata sa aioli dresingom
Sastojci za posni pomfrit od batata sa aioli dresingom:4 batata,3 kašike maslinovog ulja,1 kašičica mlevene crvene paprike,3 kašičice sušenog origana,prstohvat soli,prstohvat bibera,2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja,2 kašičice sušenog belog luka u prahu,½ šolje posnog kačkavalja,½ šolje aioli dresinga.
Posni Aioli sos
Sastojci za posni Aioli sos:
1/2 čena belog luka,
1 kašičica Dižon senfa,
285ml posnog majoneza,
285ml ekstradevičanskog maslinovog ulja,
sok od jednog limuna,
biber i so.
Posni namaz od pečuraka i patlidžana
Sastojci za posni namaz od pečuraka i patlidžana:400g pečuraka (šampinjoni, bukovače…),200g patlidžana,1 glavica luka,3 čena belog luka,so,biber,sok od jednog limuna,1-2dl maslinovog ulja.
Posna hladna kremasta supa od krastavca
Sastojci za posnu hladnu kremastu supu od krastavca:1 halapenjo zelena papričica,1 kašika vlašca,1 čen belog luka,1 krastavac,¼-½ šolje peršunovog lišća,1-2 kašike svežeg soka od limuna,1 šolja nezaslađenog sojinog mleka,¼ šolje punomasnog kokosovog mleka,¾ kašičice soli,¼ kašičice bibera,5-6 listova svežeg bosiljka + nekoliko listića za dekoraciju,1 kašika maslinovog ulja,1 kašičica integralnog susama za dekoraciju.
Posni prebranac od leblebija sa šaranom
Sastojci za posni prebranac od leblebija sa šaranom:300g kuvanih leblebija (slanutak),3 glavice crnog luka isečene na rebarca,3 šargarepe,2 paprike,200g celera,1 koren paškanata,3 čena belog luka,500g dimljenog šarana, 5dl pasiranog paradajza,2dl povrtne supe,so,biber,slatka začinska paprika.
Posna pita sa prazilukom, pečurkama i pirinčem
Sastojci za posnu pitu sa prazilukom, pečurkama i pirinčem:500g tankih kora,4 veća štapa praziluka,1 šolja kuvanog pirinča,vegeta,so, biber,500g pečuraka,1,5 šoljica ulja ,1 čaša kisele vode,malo soli.
Posna supa od praziluka
Sastojci za posnu supu od praziluka:1 praziluk,1 veći krompir,1 veća šargarepa,2 kašike pirinča,so, biber,vegeta,peršun.
Posni gulaš od somovine
Sastojci za posni gulaš od somovine:1kg fileta somovine,brašno,luk,šargarepa,ulje,kesica smese za riblji paprikaš,so, biber,peršun,vegeta.
Posna krem čorba sa amarantom
Sastojci za posnu krem čorbu sa amarantom:5 kašika amaranta,200g šargarepe,1 glavica crnog luka,1 kašika margarina,600ml bistre supe od povrća,100ml posne pavlake,2 kašike sitno seckanog vlašca,so,mleveni crni biber.
Posni đuveč od heljde i povrća
Sastojci za posni đuveč od heljde i povrća:1 šolja heljde,1 glavica crnog luka,1 paprika,1 rendana šargarepa,1 manja tikvica,1 manji plavi patlidžan,2 krompira iseckana na kockice,1oog graška,1 kašika sitno seckanog lista peršuna,2 kašike suncokretovog ulja,1 kašičica aleve paprike,so,mleveni crni biber.