Kašasti sok od breskve se priprema na sledeći način:
Breskve očistite od kože i koštica pa ih izmiksajte u blenderu da postanu kašaste.
Dodajte sok limuna.
Sipajte vodu u lonac, dodajte šećer i pustite da provri. Kada voda provri, dok je još vrela, sipajte je u kašu od breskvi i promešajte. Potom ostavite da se dobro ohladi, najbolje preko noći.
Ujutru kašu prokuvajte, vrlo kratko. Dok se sok kuva, skidajte penu.
Vruć sok sipajte u flaše pa ga pasterizujte na sledeći način: Na dno lonca se stavite čistu kuhinjsku krpu, poređajte flaše koje se ne smeju dodirivati međusobno, a ni stranice od lonca. U lonac se ulije mlaka voda do 3 cm ispod ruba lonca. Zatim kuvati dok sok u flašama ne provri, pa izvaditi iz vode i zamotati u peškir, tako da se sporije hladi.
Sastojci za posni mediteranski pirinač:
1 čaša (150 ml) pirinča,
1 glavica luka,
1 čen belog luka,
1 manji paradajz,
1 konzerva tunjevine,
15 komada kapara,
50 g sojinog sira,
malo graška,
nekoliko maslina,
malo vlašca,
ruzmarina,
soli,
vegete,
maslinovo ulje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više