Kašasti sok od breskve se priprema na sledeći način:
Breskve očistite od kože i koštica pa ih izmiksajte u blenderu da postanu kašaste.
Dodajte sok limuna.
Sipajte vodu u lonac, dodajte šećer i pustite da provri. Kada voda provri, dok je još vrela, sipajte je u kašu od breskvi i promešajte. Potom ostavite da se dobro ohladi, najbolje preko noći.
Ujutru kašu prokuvajte, vrlo kratko. Dok se sok kuva, skidajte penu.
Vruć sok sipajte u flaše pa ga pasterizujte na sledeći način: Na dno lonca se stavite čistu kuhinjsku krpu, poređajte flaše koje se ne smeju dodirivati međusobno, a ni stranice od lonca. U lonac se ulije mlaka voda do 3 cm ispod ruba lonca. Zatim kuvati dok sok u flašama ne provri, pa izvaditi iz vode i zamotati u peškir, tako da se sporije hladi.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više