- Advertisement -
Sastojci za kašasti sok od breskve:
- 10 kg breskvi,
- sok od 4 limuna,
- 3-4 litre vode,
- 1 kg šećera.
Kašasti sok od breskve se priprema na sledeći način:
- Breskve očistite od kože i koštica pa ih izmiksajte u blenderu da postanu kašaste.
- Dodajte sok limuna.
- Sipajte vodu u lonac, dodajte šećer i pustite da provri. Kada voda provri, dok je još vrela, sipajte je u kašu od breskvi i promešajte. Potom ostavite da se dobro ohladi, najbolje preko noći.
- Ujutru kašu prokuvajte, vrlo kratko. Dok se sok kuva, skidajte penu.
- Vruć sok sipajte u flaše pa ga pasterizujte na sledeći način: Na dno lonca se stavite čistu kuhinjsku krpu, poređajte flaše koje se ne smeju dodirivati međusobno, a ni stranice od lonca. U lonac se ulije mlaka voda do 3 cm ispod ruba lonca. Zatim kuvati dok sok u flašama ne provri, pa izvaditi iz vode i zamotati u peškir, tako da se sporije hladi.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 9 Review(s)
Kašasti sok od breskve
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -