Kašasti sok od breskve

64

Kašasti sok od breskve

- Advertisement -

Sastojci za kašasti sok od breskve:

  • 10 kg breskvi,
  • sok od 4 limuna,
  • 3-4 litre vode,
  • 1 kg šećera.

Kašasti sok od breskve se priprema na sledeći način:

  1. Breskve očistite od kože i koštica pa ih izmiksajte u blenderu da postanu kašaste.
  2. Dodajte sok limuna.
  3. Sipajte vodu u lonac, dodajte šećer i pustite da provri. Kada voda provri, dok je još vrela, sipajte je u kašu od breskvi i promešajte. Potom ostavite da se dobro ohladi, najbolje preko noći.
  4. Ujutru kašu prokuvajte, vrlo kratko. Dok se sok kuva, skidajte penu.
  5. Vruć sok sipajte u flaše pa ga pasterizujte na sledeći način: Na dno lonca se stavite čistu kuhinjsku krpu, poređajte flaše koje se ne smeju dodirivati međusobno, a ni stranice od lonca. U lonac se ulije mlaka voda do 3 cm ispod ruba lonca. Zatim kuvati dok sok u flašama ne provri, pa izvaditi iz vode i zamotati u peškir, tako da se sporije hladi.
Kašasti sok od breskve
Ocenite