- Advertisement -
Sastojci za posni desert od breskvi sa ovsenim pahuljicama:
- 4 zrele breskve, isečene na kriške,
- 100 g ovsenih pahuljica,
- 2 kašike kokosovog ulja,
- 2 kašike agavinog sirupa ili meda,
- 1 kašičica cimeta,
- 1 kašičica ekstrakta vanile,
- 1 prstohvat soli.
Posni desert od breskvi sa ovsenim pahuljicama se priprema na sledeći način:
- Breskve operite, očistite i isecite na tanke kriške. Poređajte ih u posudu za pečenje.
- U posebnoj činiji, pomešajte ovsene pahuljice, kokosovo ulje, agavin sirup, cimet, vanilu i prstohvat soli. Mešajte dok se sastojci lepo ne sjedine.
- Preko breskvi ravnomerno rasporedite mešavinu od ovsenih pahuljica. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta, dok breskve ne omekšaju, a ovsene pahuljice ne postanu hrskave.
- Posni desert poslužite topao ili hladan, sa dodatkom biljnog jogurta ili sladoleda po želji.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni desert od breskvi sa ovsenim pahuljicama
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -