Posni desert od breskvi sa ovsenim pahuljicama

104
- Advertisement -

Posni desert od breskvi sa ovsenim pahuljicama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni desert od breskvi sa ovsenim pahuljicama:

  • 4 zrele breskve, isečene na kriške,
  • 100 g ovsenih pahuljica,
  • 2 kašike kokosovog ulja,
  • 2 kašike agavinog sirupa ili meda,
  • 1 kašičica cimeta,
  • 1 kašičica ekstrakta vanile,
  • 1 prstohvat soli.

Posni desert od breskvi sa ovsenim pahuljicama se priprema na sledeći način:

  1. Breskve operite, očistite i isecite na tanke kriške. Poređajte ih u posudu za pečenje.
  2. U posebnoj činiji, pomešajte ovsene pahuljice, kokosovo ulje, agavin sirup, cimet, vanilu i prstohvat soli. Mešajte dok se sastojci lepo ne sjedine.
  3. Preko breskvi ravnomerno rasporedite mešavinu od ovsenih pahuljica. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta, dok breskve ne omekšaju, a ovsene pahuljice ne postanu hrskave.
  4. Posni desert poslužite topao ili hladan, sa dodatkom biljnog jogurta ili sladoleda po želji.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni desert od breskvi sa ovsenim pahuljicama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -