- Advertisement -
Sastojci za posnu breskva-lešnik tortu:
- posne medene kore za tortu,
- 300g posnog šlaga,
- 3,4 komada bresve,
- 1 kesica pudinga od vanile,
- 1 kesica pudinga od lešnika,
- 100g šećera,
- 2 kesice vanil šećera,
- aroma vanile,
- 800ml kokosovog mleka,
- 100g posnog margarina,
- 400ml hladne kisele vode,
- 150g mlevenih lešnika.
Posna breskva-lešnik torta se priprema na sledeći način:
- U šerpu staviti 400ml kokosovog ili sojinog mleka da se greje.
- Dodati 50g šećera, kesicu vanil šećera i nekoliko kapi arome od vanile.
- Pre nego što provri staviti puding od vanile i dobro izmutiti da se ne stvore grudvice.
- Mešati 3,4 minuta i skloniti sa šporeta i ostaviti da se hladi.
- Na šporet staviti ostalih 400ml kokosovog ili sojinog mleka, 50g šećera, kesicu vanil šećera i ostaviti da se greje.
- Pre nego što provri dodati puding od lešniika i dobro mešati da nema grudvica.
- Kada je gotovo ostaviti da se hladi.
- Umutiti šlag sa kiselom vodom i ostaviti po strani.
- Breskve oljuštiti i iseci na tanke listove.
- Kada se prohladio, puding od vanile umutiti sa 50g margarina.
- Ponoviti postupak i sa pudingom od lešnika i dodati 70g mlevenih lešnika.
- U kalup staviti prvu koru, pa preko fil od vanile, mlevene lešnike i red šlaga.
- Potom druga kora, pa poređati breskve i preko red šlaga.
- Na to ide treća kora, preko nje fil od lešnika i red šlaga.
- Staviti četvrtu koru, tanak sloj šlaga i ukrasiti seckanom breskvom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 4 Review(s)
Posna breskva-lešnik torta
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -