Sastojak: jagoda
Posne palačinke iz rerne
Sastojci za posne palačinke iz rerne:
1 šolja integralnog brašna,
1 kašičica praška za pecivo,
prstohvat soli,
1 šolja biljnog mleka (npr. sojino ili bademovo),
2 kašike agava sirupa (ili drugog zaslađivača po izboru),
1 kašika jabukovog sirćeta,
1 kašika kokosovog ulja, otopljenog,
ekstrakt vanile po ukusu,
voće po izboru za posluživanje (npr. jagode, borovnice, banane),
posni sirup ili javorov sirup za posluživanje.
Posna kaša od heljde sa jagodama
Sastojci za posnu kašu od heljde sa jagodama:
1 šolja heljde,
2 šolje vode,
1 šolja svežih jagoda (izrezanih na komadiće),
2 kašike meda (po želji).
Posni kuvani ovas sa voćem
Sastoji za posni kuvani ovas sa voćem:
1 šolja ovsenih pahuljica,
2 šolje vode,
1/2 šolje seckanog voća po izboru (npr. jabuke, banane, jagode, suve šljive),
1 kašičica cimeta,
prstohvat soli.
Domaći sirup od jagoda
Sastojci za domaći sirup od jagoda:
5 kg jagoda,
1 kg šećera,
4-5 kesica limuntusa,
voda.
Džem od jagoda
Sastojci za džem od jagoda:
2 kg jagoda,
1 kg šećera,
3 kašike soka od limuna,
kesica želatina,
8 kašika balzamiko sirćeta.
Posna rajska supa
Sastojci za Rajsku supu:
1 mala dinja,
2 slatke jabuke,
200 g jagoda,
2 narandže,
100 g kupina,
2 dl vermuta,
3 dl kisele vode,
2 kašike slatka od kupina ili jagoda,
listovi sveže mente.
Ceđeni sok od jabuke, šargerepe i jagode
Sastojci za ceđeni sok od jabuke, šargerepe i jagode:
1 srednja jabuka,
7 osrednjih šargarepa,
1 šolja (200 ml) jagoda.
Posna bezglutenska torta od jagoda i čokolade
Sastojci za Posnu bezglutensku tortu od jagoda i čokolade:
Za testo:
150 g badema,
6 očišćenih suvih šljiva,
1 kašika goji bobica,
5 kašika kokosovog ulja.
Za nadev:
5 kašika kokosovog ulja,
5 kašika meda,
5 kašika kakaa,
6 jagoda.
Cedjeni sok od jabuke, jagode i limete
Sastojci za cedjeni sok od sok od jabuke, jagode i limete:
2 velike jabuke ili 450 g,
3 čaše jagoda ili 450 g,
1/2 limete ili 35 g.
Posni kolač sa kremom od jagoda i vanile
Sastojci za posni kolač sa kremom od jagoda i vanile:
Za keks koru:
150 g keksa (po mogućstvu karamel),
60 g posnog margarina.
Za krem:
oko 400 g jagoda,
500 g posnog neslanog krem sira,
5 kašika šećera,
puding od vanile,
300 ml sojinog mleka,
pola kašičice muskatnog oraščića,
kašičica cimeta,
nekoliko kašika džema od rabarbare.