Sastojak: jagoda
Posna bezglutenska torta od jagoda i čokolade
Sastojci za Posnu bezglutensku tortu od jagoda i čokolade:
Za testo:
150 g badema,
6 očišćenih suvih šljiva,
1 kašika goji bobica,
5 kašika kokosovog ulja.
Za nadev:
5 kašika kokosovog ulja,
5 kašika meda,
5 kašika kakaa,
6 jagoda.
Cedjeni sok od jabuke, jagode i limete
Sastojci za cedjeni sok od sok od jabuke, jagode i limete:
2 velike jabuke ili 450 g,
3 čaše jagoda ili 450 g,
1/2 limete ili 35 g.
Posni kolač sa kremom od jagoda i vanile
Sastojci za posni kolač sa kremom od jagoda i vanile:
Za keks koru:
150 g keksa (po mogućstvu karamel),
60 g posnog margarina.
Za krem:
oko 400 g jagoda,
500 g posnog neslanog krem sira,
5 kašika šećera,
puding od vanile,
300 ml sojinog mleka,
pola kašičice muskatnog oraščića,
kašičica cimeta,
nekoliko kašika džema od rabarbare.
Posna kapri torta
Sastojci za posnu kapri tortu:
500 g jagoda,
300 g posne čokolade,
6 pudinga od vanile,
800 g posnog keksa (recimo banini gustav),
1,5 l soka od pomorandže,
250 g posnog margarina,
6 kašika kristal šećera + 250 g kristal šećera,
100 g šećera u prahu,
posni šlag,
4 kašike ulja.
Posna voćna torta
Sastojci za posnu voćnu toru:
1,2 l gustog soka od jagode,
3 kesice pudinga od jagode,
1 kg posnog mlevenog keksa,
250 g margarina,
150 g šećera u prahu,
300 g zamrznutih jagoda,
3 kesice pudinga od karamele,
1 l vode,
2 kesice biljnog šlaga.