10 načina za pripremu ribe koje morate probati

Brancin sa povrćem

Advertisement

10. Brancin sa povrćem

Potrebno je:

  • 4 manja brancina,
  • prstohvat soli,
  • 2 kašičice suvog začina,
  • 4 kašike limunovog soka,
  • 4 kašike maslinovog ulja.

Za prilog:

  • 200 g kuvanog kukuruza,
  • 200 g kuvanog brokolija,
  • 100 g kuvane šargarepe,
  • pečurke,
  • malo soli,
  • kašika maslinovog ulja.

Priprema:

  1. Ribu očistite, operite i dobro prosušite papirnim ubrusom.
  2. Spolja je posolite, a unutrašnjost natapkajte limunovim sokom i suvim začinom.
  3. Rešetke za roštilj dobro zagrejte, premažite maslinovim uljem i stavite ribu da se peče.
  4. Tokom pečenja ribu premazujte maslinovim uljem.
  5. Pecite je sa svake strane 5-10 minuta.
  6. Kuvano povrće malo posolite i prelijte maslinovim uljem, te služite uz pečenu ribu.
1 od 10

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Deset načina za pripremu ribe koje morate probati
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 660 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares