Sastojak: karanfilić
Posne punjene suve šljive orasima
Sastojci za posne punjene suve šljive orasima:
20-30 suvih šljiva,
1 šolja oraha (sitno iseckanih),
2-3 kašike meda ili sirupa od agave,
1 kašičica cimeta,
prstohvat mlevenog karanfilića,
prstohvat soli.
Posna čorba od kupusa ribanca
Sastojci za posnu čorbu od kupusa ribanca:
500 g kupusa ribanca,
glavica crnog luka,
kašika ulja,
crvena paprika,
2 krompira,
po kašičica slatke i ljute mlevene paprike,
250 ml povrtnog bujona,
2 karanfilića,
list lorbera,
prstohvat mlevenog kima,
kašika seckanog peršuna,
kašika posnog majoneza,
so,
biber.
Aromatično kuvano vino
Sastojci za aromatično kuvano vino:
litar crnog vina,
2 pomorandže,
2 jabuke,
2 štapića cimeta,
3 karanfilića,
zvezda anisa,
malo mlevenog kardamoma,
4 kašike smeđeg šećera.
Pijana torta
Sastojci za pijanu tortu:
250 g mlevenih oraha,
200 g šećera,
200 g brašna,
300 ml crnog vina,
1 kesica praška za pecivo,
1 kesica vanil šećera,
1/2 kašičice sode bikarbone,
1 kašičica cimeta,
1 kašičica mlevenog karanfilića.
Posni valjčići sa orasima
Sastojci za posne valjčiće sa orasima (za 35-40 kom):
125 g sitno mlevenih oraha,
200 g integralnog brašna,
2 kašičice skrobnog brašna/gustina,
4-5 usitnjenih karanfilića (klinčića),
1/2 kašičice cimeta,
1 kesica vanilin šećera,
3 kašičice ruma za kolače,
125 g posnog margarina,
2 pune supene kašike meda.
Posno medeno srce
Sastojci za posno medeno srce:
1+1/2 čaša vode (čaša od jogurta),
1 čaša šećera,
2 i po čaše brašna,
8 kašika džema (bilo koji, ja sam od šipuraka),
2 kašike meda,
2 kašike ulja,
1 kašičica cimeta,
1 kačišica sode bikarbone,
1 prašak za pecivo,
1 kašičica mlevenog karanfilića,
100 g posne čokolade za kuvanje,
manja kocka biljnog margarina.
Pastrmka sa karanfilićem
Sastojci za pastrmku sa karanfilićem:
4 pastrmke od po 200 g,
4 klina karanfilića,
150 ml maslinovog ulja,
brašno,
peršun,
so.
10 posnih kolača koje morate probati
Ovo su recepti deset posnih kolača koje morate probati: 10. Štanglice od kestena sa rumom 9. Kiflice od piva 8. Posni medeni kolač 7. Posne štanglice od lešnika...
Aromatične kruške
Za aromatične kruške potrebno je: 3 kruške,
2 karanfilića,
1 kašičica cimeta,
pola kašičice muskantnog oraha,
2 kašike margarina,
1,5 dl soka od pomorandže,
4 kašike žutog šećera
Kuvano vino sa voćem
Sastojci za kuvano vino sa voćem:
1,5 dl crvenog vina,
1,5 dl svežeg soka od pomorandže,
1,5 supena kašika meda,
štapić cimeta,
2 karanfilića,
1 kruška (oljuštena, bez semenki i presečena na pola),
4 suve smokve,
12 suvih kajsija,
1 jabuka očišćena i isečena na kriške.