Posna čorba od kupusa ribanca se priprema na sledeći način:
Crni luk očistite i sitno iseckajte.
U posudi zagrejte ulje, stavite luk i dinstajte dok ne postane staklast.
Kupus operite i dobro ocedite.
Papriku i krompir očistite, izvadite semenke i izrežite na kockice.
Kad luk omekša, dodajte kupus, kockice paprike i krompira i dinstajte na srednjoj temperaturi, uz povremeno mešanje.
Slatku i ljutu alevu papriku sjedinite sa povrtnim bujonom, sipajte u kupus, stavite lorber, karanfilić i kim, promešajte, posudu poklopite i kuvajte oko 20 minuta.
Posolite i pobiberite po ukusu, umešajte posni majonez, pospite seckanim peršunom i servirajte toplo.
Sastojci za posnu povrćnu pogaču:
3 šolje brašna (može se koristiti mešavina belog i integralnog brašna),
1 kašičica soli,
1 kašičica praška za pecivo,
1/4 šolje maslinovog ulja,
1 šolja tople vode,
1 šolja rendane šargarepe,
1 šolja rendane tikvice,
1 crvena paprika,
1/2 šolje seckanog peršuna,
1/4 šolje semenki suncokreta (opciono),
susam za posipanje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više