Posna čorba od kupusa ribanca se priprema na sledeći način:
Crni luk očistite i sitno iseckajte.
U posudi zagrejte ulje, stavite luk i dinstajte dok ne postane staklast.
Kupus operite i dobro ocedite.
Papriku i krompir očistite, izvadite semenke i izrežite na kockice.
Kad luk omekša, dodajte kupus, kockice paprike i krompira i dinstajte na srednjoj temperaturi, uz povremeno mešanje.
Slatku i ljutu alevu papriku sjedinite sa povrtnim bujonom, sipajte u kupus, stavite lorber, karanfilić i kim, promešajte, posudu poklopite i kuvajte oko 20 minuta.
Posolite i pobiberite po ukusu, umešajte posni majonez, pospite seckanim peršunom i servirajte toplo.
Sastojci za posni tofu na žaru sa brokolijem:
400g tofu sira,
2 šolje svežeg brokolija,
2 kašike maslinovog ulja,
2 kašičice soja sosa,
1 kašičica meda ili javorovog sirupa (opciono),
sok od pola limete,
so i biber po ukusu.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više