Posna čorba od kupusa ribanca se priprema na sledeći način:
Crni luk očistite i sitno iseckajte.
U posudi zagrejte ulje, stavite luk i dinstajte dok ne postane staklast.
Kupus operite i dobro ocedite.
Papriku i krompir očistite, izvadite semenke i izrežite na kockice.
Kad luk omekša, dodajte kupus, kockice paprike i krompira i dinstajte na srednjoj temperaturi, uz povremeno mešanje.
Slatku i ljutu alevu papriku sjedinite sa povrtnim bujonom, sipajte u kupus, stavite lorber, karanfilić i kim, promešajte, posudu poklopite i kuvajte oko 20 minuta.
Posolite i pobiberite po ukusu, umešajte posni majonez, pospite seckanim peršunom i servirajte toplo.
Sastojci za lososa sa belim lukom i paradajzom:
4 lososa od po 170 grama,
4 paradajza srednje veličine prepolovljena,
2 kašike maslinovog ulja,
biber,
pola kašičice aleve paprike,
8 grančica majčine dušice,
4 čena belog luka iseckanog.