Aromatično kuvano vino se priprema na sledeći način:
Iscedite sok od jedne pomorandže, a jabuke i drugu pomorandžu operite i isecite ta tanke kriške.
U posudu sipajte vino, dodajte sok od pomorandže, isečeno voće, šećer, cimet, karanfilić, anis, kardamom i zagrevajte na umerenoj temperaturi da se šećer rastopi.
Posudu poklopite i kuvajte, uz stalno mešanje, dok ne počne da vri, ali pazite da ne proključa.
Ringlu isključite čim počne da vri i pokriveno ostavite da malo odstoji.
Pre serviranja procedite, sipajte u čaše sa drškom i poslužite sa kriškom pomorandže koja će obogatiti ukus kuvanog vina.
Ovo su recepti za posne torte koje morate probati: 10. Posna doboš torta 9. Nepečena kesten torta 8. Posna torta sa orasima 7. Posna čokoladna torta 6. Posna keks torta 5. Posna torta sa grizom...
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više