Aromatično kuvano vino se priprema na sledeći način:
Iscedite sok od jedne pomorandže, a jabuke i drugu pomorandžu operite i isecite ta tanke kriške.
U posudu sipajte vino, dodajte sok od pomorandže, isečeno voće, šećer, cimet, karanfilić, anis, kardamom i zagrevajte na umerenoj temperaturi da se šećer rastopi.
Posudu poklopite i kuvajte, uz stalno mešanje, dok ne počne da vri, ali pazite da ne proključa.
Ringlu isključite čim počne da vri i pokriveno ostavite da malo odstoji.
Pre serviranja procedite, sipajte u čaše sa drškom i poslužite sa kriškom pomorandže koja će obogatiti ukus kuvanog vina.
Sastojci za posnu lazanju sa paradajz sosom: kore za lazanju - 250g (pasta bez jaja), paradajz pire - 500g (ili mleveni sveži paradajz), celer - 1/2 struka, bosiljak, 1 glavica crnog luka, 3 čena belog luka, 100ml vode, 250 - 300g mešavine povrća, so, 50ml maslinovog ulja, posni sir. Posni bešamel: 520ml bademovog ili sojinog mleka, 45ml maslinovog ulja, muskatni oraščić, biber, so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više