Aromatično kuvano vino

Aromatično kuvano vino

Advertisement

Sastojci za aromatično kuvano vino:

  • litar crnog vina,
  • 2 pomorandže,
  • 2 jabuke,
  • 2 štapića cimeta,
  • 3 karanfilića,
  • zvezda anisa,
  • malo mlevenog kardamoma,
  • 4 kašike smeđeg šećera.

Aromatično kuvano vino se priprema na sledeći način:

  1. Iscedite sok od jedne pomorandže, a jabuke i drugu pomorandžu operite i isecite ta tanke kriške.
  2. U posudu sipajte vino, dodajte sok od pomorandže, isečeno voće, šećer, cimet, karanfilić, anis, kardamom i zagrevajte na umerenoj temperaturi da se šećer rastopi.
  3. Posudu poklopite i kuvajte, uz stalno mešanje, dok ne počne da vri, ali pazite da ne proključa.
  4. Ringlu isključite čim počne da vri i pokriveno ostavite da malo odstoji.
  5. Pre serviranja procedite, sipajte u čaše sa drškom i poslužite sa kriškom pomorandže koja će obogatiti ukus kuvanog vina.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Aromatično kuvano vino
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 3 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares