POSNA JELA SA SASTOJKOM: limeta
Fileti brancina sa pomorandžom i limunom
Sastojci za filete brancina sa pomorandžom i limunom:
4 fileta brancina,
1 beli deo struka praziluka,
2 zelena limuna,
2 pomorandže,
2 struka mladog luka,
60 g posnog margarina,
100 ml riblje čorbe,
1 kašičica iseckanog vlašca,
maslinovo ulje,
so,
biber.
Cedjeni sok od jabuke, jagode i limete
Sastojci za cedjeni sok od sok od jabuke, jagode i limete:
2 velike jabuke ili 450 g,
3 čaše jagoda ili 450 g,
1/2 limete ili 35 g.
Oslić na pari
Za oslić na pari potrebno je: 4 fileta oslića od oko 250 g, 4 limete, 2 glavice luka, 2 kašike ribljeg bujona iz kocke, 800 g smrznutog povrća, grančica majčine dušice, 2 kašičice margarina, 1 dl belog vina, 2 kašičice gustina, pola limuna, so, biber
Koktel od paradajza
Sastojci za koktel od paradajza:
15 sočnih i hladnih paradajza,
4 limete,
glavica crnog luka,
čen belog luka,
kašičica bibera,
kašičica soli,
kašika šećera.
Posna salata sa grejpfrutom i šargarepom
Sastojci za posnu salatu sa grejpfrutom i šargarepom:
1 zelena salata,
1 grejpfrut,
3 šargarepe srednje veličine,
2 kašike ulja,
1/2 limete,
2 ili 3 lista peršuna,
1/2 kašičice senfa,
so.