Naslovna Sastojci Limeta

Sastojak: limeta

Posna gvakamole

Posna gvakamole

Sastojci za posnu gvakamole: 2 zrela avokada, 1 mala crvena luk, sitno iseckana, 1 srednja paradajz, iseckan, 1-2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 jalapeno paprika, očišćena od semenki i sitno iseckana (opciono), sok od 1 limete, 2 kašike svežeg korijandera, sitno iseckanog, so i biber po ukusu.
Posna salata od lubenice i mente

Posna salata od lubenice i mente

Sastojci za posnu salatu od lubenice i mente: 1 srednja lubenica (isečena na kockice), 1 šolja tofu sira (isečenog na kockice), 1/4 šolje sveže mente (sitno iseckane), 1/4 šolje svežeg bosiljka (sitno iseckanog), 1/4 šolje crvenog luka (sitno iseckanog), sok od 1 limete, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu.
Posni smuti od od krastavca i limete

Posni smuti od od krastavca i limete

Sastojci za posni smuti od od krastavca i limete: 1 veliki krastavac, sok od 2 limete, 1 kašika meda ili javorovog sirupa, 200 ml vode, led po želji.
Posni sutlijaš sa malinama

Posni sutlijaš sa malinama

Sastojci za posni sutlijaš sa malinama: 1 šolja pirinča (oko 200 g), 4 šolje kokosovog mleka (oko 1 litra), 1 šolja vode (oko 250 ml), 1/2 šolje šećera (oko 100 g), 1 kašičica ekstrakta vanile, prstohvat soli, 200 g svežih ili zamrznutih malina, 1-2 kašike agavinog sirupa ili javorovog sirupa (opciono, za zaslađivanje malina), sveže nane ili listići mente (za dekoraciju, opcionalno).
Posna salsa

Posna salsa

Sastojci za posnu salsu: 4-5 svežih paradajza, 1 crveni luk, 2-3 čena belog luka, 1 zelena paprika, 1 crvena paprika, 1 ljuta paprika (po želji), sok od 1 limete, šaka svežeg korijandera ili peršuna, so i biber po ukusu, 1 kašika maslinovog ulja.
Posni sos od avokada

Posni sos od avokada

Sastojci za posni sos od avokada: 2 zrela avokada, 1 čen belog luka,  sok od 1 limete, 2 kašike maslinovog ulja, 1/4 šolje svežeg korijandera ili peršuna,  so i biber po ukusu.
Posni sladoled od manga

Posni sladoled od manga

Sastojci za posni sladoled od manga: 3 zrela manga, 1 šolja kokosovog mleka (iz konzerve), 2-3 kašike agave sirupa ili meda (po ukusu), sok od 1 limete.
Posni umak od limete i peršuna

Posni umak od limete i peršuna

Sastojci za posni umak od limete i peršuna:2 šolje svežeg peršunovig lišća,1 čen belog luka, izgnječen,¼ šolje soka od limete,2 kašičice agava sirupa,½ kašičice mlevenog korijandera,½ kašičice soli,½ ekstradevičanskog maslinovog ulja.
Posna čorbica od pasulja i kinoe

Posna čorbica od pasulja i kinoe

Sastojci za posnu čorbicu od pasulja i kinoe:2 šolje unapred skuvane kinoe,1 kašika maslinovog ulja,1 veća glavica crvenog luka,4 čena belog luka,2 konzerve paradajz pelata,nekoliko ukiseljenih feferonki, iseckanih,1 pakovanje paradajz sosa u tetrapaku,1-2 šolje vode ili povrtnog bujona,2 ½ kašike čilija u prahu,2 kašičice mlevenog kumina,1 ½ kašičica mlevene paprike,½ kašičice šećera,½ kašičice korijandera,so, biber,2 konzerve belog pasulja, oceđenog,1 konzerva crvenog ili crnog pasulja,1 ½ konzerva kukuruza,sok jedne limete,sveži korijander.
fileti brancina sa pomorandzom i limetom recept

Fileti brancina sa pomorandžom i limunom

Sastojci za filete brancina sa pomorandžom i limunom: 4 fileta brancina, 1 beli deo struka praziluka, 2 zelena limuna, 2 pomorandže, 2 struka mladog luka, 60 g posnog margarina, 100 ml riblje čorbe, 1 kašičica iseckanog vlašca, maslinovo ulje, so, biber.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -