- Advertisement -
Sastojci za posni punjeni batat crnim pasuljem:
- 2 velika batata,
- 200 g kuvanog crnog pasulja (ili iz konzerve),
- 1 crvena paprika (iseckana),
- 1 crveni luk (sitno iseckan),
- 1 čen belog luka (sitno iseckan),
- 1 kašika maslinovog ulja,
- 1 kašičica kumina,
- so i biber po ukusu,
- sok od limete (opciono),
- sveži peršun za dekoraciju.
Posni punjeni batat crnim pasuljem se priprema na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 200°C. Operite batat i pecite ga u rerni oko 30-35 minuta, dok ne omekša.
- Dok se batat peče, zagrejte maslinovo ulje u tiganju i propržite crni luk i crvenu papriku oko 5 minuta. Dodajte beli luk i kumin, te propržite još 1-2 minuta.
- Dodajte kuvani crni pasulj, so i biber, te sve dobro izmešajte. Kuvajte još nekoliko minuta dok se svi ukusi ne sjedine.
- Kada je batat pečen, presecite ga po sredini i napunite smešom od pasulja i povrća. Po želji, prelijte sokom od limete i pospite svežim peršunom.
- Poslužite toplo.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor:
Posni punjeni batat crnim pasuljem
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -