Posni punjeni batat crnim pasuljem

1769
- Advertisement -

Posni punjeni batat crnim pasuljem

Advertisements

Sastojci za posni punjeni batat crnim pasuljem:

  • 2 velika batata,
  • 200 g kuvanog crnog pasulja (ili iz konzerve),
  • 1 crvena paprika (iseckana),
  • 1 crveni luk (sitno iseckan),
  • 1 čen belog luka (sitno iseckan),
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • 1 kašičica kumina,
  • so i biber po ukusu,
  • sok od limete (opciono),
  • sveži peršun za dekoraciju.

Posni punjeni batat crnim pasuljem se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 200°C. Operite batat i pecite ga u rerni oko 30-35 minuta, dok ne omekša.
  2. Dok se batat peče, zagrejte maslinovo ulje u tiganju i propržite crni luk i crvenu papriku oko 5 minuta. Dodajte beli luk i kumin, te propržite još 1-2 minuta.
  3. Dodajte kuvani crni pasulj, so i biber, te sve dobro izmešajte. Kuvajte još nekoliko minuta dok se svi ukusi ne sjedine.
  4. Kada je batat pečen, presecite ga po sredini i napunite smešom od pasulja i povrća. Po želji, prelijte sokom od limete i pospite svežim peršunom.
  5. Poslužite toplo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni punjeni batat crnim pasuljem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -