Posni čili kukuruz

133
- Advertisement -

Posni čili kukuruz

Advertisements

Sastojci za posni čili kukuruz:

  • 2 šolje zamrznutog ili svežeg kukuruza,
  • 1 šolja pasulja (iz konzerve),
  • 1 crvena paprika, sitno iseckana,
  • 1 zelena paprika, sitno iseckana,
  • 1 mala crvena čili papričica, sitno iseckana (ili po ukusu),
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 1 kašičica dimljene paprike,
  • 1/2 kašičice kima,
  • so i biber po ukusu,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • sok od pola limete,
  • svež korijander za dekoraciju (opciono).

Posni čili kukuruz se priprema na sledeći način:

  1. U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri.
  2. Dodajte beli luk, crvenu i zelenu papriku, i pržite ih dok ne omekšaju, oko 3-4 minuta.
  3. Dodajte kukuruz, pasulj i sitno iseckanu čili papričicu. Pržite sve zajedno, povremeno mešajući, oko 5-7 minuta dok kukuruz ne postane zlatno-smeđi.
  4. Dodajte dimljenu papriku, kim, so i biber. Pržite još 2-3 minuta, kako bi se svi ukusi sjedinili.
  5. Sklonite s vatre i prelijte sokom od limete.
  6. Poslužite toplo, ukrašeno svežim korijanderom po želji.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni čili kukuruz
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -