- Advertisement -
Sastojci za posni čili kukuruz:
- 2 šolje zamrznutog ili svežeg kukuruza,
- 1 šolja pasulja (iz konzerve),
- 1 crvena paprika, sitno iseckana,
- 1 zelena paprika, sitno iseckana,
- 1 mala crvena čili papričica, sitno iseckana (ili po ukusu),
- 2 čena belog luka, sitno iseckana,
- 1 kašičica dimljene paprike,
- 1/2 kašičice kima,
- so i biber po ukusu,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- sok od pola limete,
- svež korijander za dekoraciju (opciono).
Posni čili kukuruz se priprema na sledeći način:
- U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri.
- Dodajte beli luk, crvenu i zelenu papriku, i pržite ih dok ne omekšaju, oko 3-4 minuta.
- Dodajte kukuruz, pasulj i sitno iseckanu čili papričicu. Pržite sve zajedno, povremeno mešajući, oko 5-7 minuta dok kukuruz ne postane zlatno-smeđi.
- Dodajte dimljenu papriku, kim, so i biber. Pržite još 2-3 minuta, kako bi se svi ukusi sjedinili.
- Sklonite s vatre i prelijte sokom od limete.
- Poslužite toplo, ukrašeno svežim korijanderom po želji.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni čili kukuruz
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -