- Advertisement -
Sastojci za posni sutlijaš sa malinama:
- 1 šolja pirinča (oko 200 g),
- 4 šolje kokosovog mleka (oko 1 litra),
- 1 šolja vode (oko 250 ml),
- 1/2 šolje šećera (oko 100 g),
- 1 kašičica ekstrakta vanile,
- prstohvat soli,
- 200 g svežih ili zamrznutih malina,
- 1-2 kašike agavinog sirupa ili javorovog sirupa (opciono, za zaslađivanje malina),
- sveže nane ili listići mente (za dekoraciju, opcionalno).
Posni sutlijaš sa malinama se priprema na sledeći način:
-
- Isperite pirinač pod hladnom vodom dok voda ne postane bistra.
- U srednjoj šerpi, pomešajte kokosovo mleko, vodu, šećer i prstohvat soli.
- Dodajte pirinač i promešajte.
- Stavite šerpu na srednje jaku vatru i dovedite do ključanja.
- Smanjite vatru na nisku i kuvajte, često mešajući, dok pirinač ne postane mekan i kremast (oko 20-25 minuta).
- Dodajte ekstrakt vanile i dobro promešajte.
- U manjoj šerpi, stavite maline i kuvajte na srednjoj vatri dok se ne raspadnu i ne stvore umak (oko 5-7 minuta).
- Dodajte agavin sirup ili javorov sirup po ukusu, ako želite.
- Servirajte sutlijaš u činijice.
- Prelijte sa malo malina i njihovim umakom.
- Po želji, ukrasite sa svežom nanom ili listićima mente.
- Sutlijaš možete poslužiti topao ili ga ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim staviti u frižider da se potpuno ohladi.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posni sutlijaš sa malinama
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -