Posni sutlijaš sa malinama

72
- Advertisement -

Posni sutlijaš sa malinama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni sutlijaš sa malinama:

  • 1 šolja pirinča (oko 200 g),
  • 4 šolje kokosovog mleka (oko 1 litra),
  • 1 šolja vode (oko 250 ml),
  • 1/2 šolje šećera (oko 100 g),
  • 1 kašičica ekstrakta vanile,
  • prstohvat soli,
  • 200 g svežih ili zamrznutih malina,
  • 1-2 kašike agavinog sirupa ili javorovog sirupa (opciono, za zaslađivanje malina),
  • sveže nane ili listići mente (za dekoraciju, opcionalno).

Posni sutlijaš sa malinama se priprema na sledeći način:

    1. Isperite pirinač pod hladnom vodom dok voda ne postane bistra.
    2. U srednjoj šerpi, pomešajte kokosovo mleko, vodu, šećer i prstohvat soli.
    3. Dodajte pirinač i promešajte.
    4. Stavite šerpu na srednje jaku vatru i dovedite do ključanja.
    5. Smanjite vatru na nisku i kuvajte, često mešajući, dok pirinač ne postane mekan i kremast (oko 20-25 minuta).
    6. Dodajte ekstrakt vanile i dobro promešajte.
    7. U manjoj šerpi, stavite maline i kuvajte na srednjoj vatri dok se ne raspadnu i ne stvore umak (oko 5-7 minuta).
    8. Dodajte agavin sirup ili javorov sirup po ukusu, ako želite.
    9. Servirajte sutlijaš u činijice.
    10. Prelijte sa malo malina i njihovim umakom.
    11. Po želji, ukrasite sa svežom nanom ili listićima mente.
    12. Sutlijaš možete poslužiti topao ili ga ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim staviti u frižider da se potpuno ohladi.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni sutlijaš sa malinama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -