Posni ramen

186
- Advertisement -

Posni ramen

Advertisements

Sastojci za posni ramen:

  • 200 g ramen nudli (posnih),
  • 1 litar povrćnog bujona,
  • 1 šolja šitake pečuraka (iseckanih),
  • 1 šolja tofua (iseckanog na kockice),
  • 1 šolja baby spanaća,
  • 2 čena belog luka (sitno seckana),
  • 1 komadić đumbira (oko 2 cm, sitno rendan),
  • 3 kašike soja sosa,
  • 1 kašika miso paste,
  • 2 kašike susamovog ulja,
  • 1/2 šolje kukuruza (kuvanog),
  • 1 šargarepa (iseckana na tanke trake),
  • 2 mlada luka (iseckana na tanke kolutove),
  • sok od 1 limete,
  • susam i čili pahuljice za posipanje (po želji).

Posni ramen se priprema na sledeći način:

  1. U velikoj šerpi zagrejte susamovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte beli luk i đumbir, i pržite dok ne zamirišu, oko 1 minut.
  2. Dodajte šitake pečurke i tofu, i pržite još 5 minuta dok pečurke ne omekšaju.
  3. Sipajte povrćni bujon i dodajte soja sos, miso pastu i limetin sok. Dovedite do ključanja, zatim smanjite vatru i kuvajte još 10 minuta.
  4. U međuvremenu, skuvajte ramen nudle prema uputstvu na pakovanju, a zatim ih procedite.
  5. Dodajte šargarepu i kukuruz u bujon i kuvajte još 3-4 minuta.
  6. U činije stavite ramen nudle, pa prelijte supom sa povrćem. Dodajte baby spanać i mladi luk.
  7. Po želji, pospite susamom i čili pahuljicama za dodatni ukus.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni ramen
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -