- Advertisement -
Sastojci za posni ramen:
- 200 g ramen nudli (posnih),
- 1 litar povrćnog bujona,
- 1 šolja šitake pečuraka (iseckanih),
- 1 šolja tofua (iseckanog na kockice),
- 1 šolja baby spanaća,
- 2 čena belog luka (sitno seckana),
- 1 komadić đumbira (oko 2 cm, sitno rendan),
- 3 kašike soja sosa,
- 1 kašika miso paste,
- 2 kašike susamovog ulja,
- 1/2 šolje kukuruza (kuvanog),
- 1 šargarepa (iseckana na tanke trake),
- 2 mlada luka (iseckana na tanke kolutove),
- sok od 1 limete,
- susam i čili pahuljice za posipanje (po želji).
Posni ramen se priprema na sledeći način:
- U velikoj šerpi zagrejte susamovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte beli luk i đumbir, i pržite dok ne zamirišu, oko 1 minut.
- Dodajte šitake pečurke i tofu, i pržite još 5 minuta dok pečurke ne omekšaju.
- Sipajte povrćni bujon i dodajte soja sos, miso pastu i limetin sok. Dovedite do ključanja, zatim smanjite vatru i kuvajte još 10 minuta.
- U međuvremenu, skuvajte ramen nudle prema uputstvu na pakovanju, a zatim ih procedite.
- Dodajte šargarepu i kukuruz u bujon i kuvajte još 3-4 minuta.
- U činije stavite ramen nudle, pa prelijte supom sa povrćem. Dodajte baby spanać i mladi luk.
- Po želji, pospite susamom i čili pahuljicama za dodatni ukus.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni ramen
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -