Sastojak: malina
Posni kolač sa voćem po izboru
Sastojci za posni kolač sa voćem po izboru:2 čaše(200ml) brašna,2 čaše griza,2 čaše šećera,1 čaša vode,150ml ulja (ili nešto malo manje od pune čaše),1 prašak za pecivo,2 vanilin šećera,900g malina ili voća po izboru.
Posne medene kocke sa malinama
Sastojci za posne medene kocke sa malinama:1 pakovanje medenih korica,1l sojinog mleka,8 kašika šećera,3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake,1 kašika gustina,250g margarina,300g malina.
Posna Baron torta
Posna Baron torta - sastojci: 3 čaše (200 ml) kisele vode, 2 čaše šećera, 1 kesica sode bikarbone, 8 kašika ulja, 6 kašika džema, 20 kašika brašna, 4 kašike kakaoa, 2 kašike mlevenog keksa, 80 g rendane posne čokolade.
Posna torta sa malinama
Sastojci za posnu tortu sa malinama:
Za 2 kore:
300 g brašna,
150 g šećera,
2 kašike ulja,
200 ml soka od narandže,
1 prašak za pecivo,
2 kašike džema od kajsije.
Za fil:
300 g posnog margarina,
200 g pudinga od vanile,
1 l fante (ili neki drugi gazirani sok od pomorandže),
300 g šećera u prahu,
800 g malina.
10 domaćih sokova koje morate probati
Domaći recepti za najbolje domaće sokove koje možete napraviti u svom domu. U zavisnosti od sezone možete napraviti domaći sok od zove, višnje, maline, kupine, borovnice, pomorandže, nane, grožđa, cvekle...
Kobajagi sladoled
Sastojci za kobajagi sladoled:
2 banane,
200 g malina (ili drugo voće po izboru),
nana.
Sirup za domaći sok od malina
Sastojci za domaći sok od malina:
5 kg malina,
3,5 kg šećera (700 g šećera na 1 kg malina),
2-3 kesice limuntusa.
Malina
Malina je grm koji potiče iz jugoistočne Evrope, raste uz rubove puteva i šumaraka, a sve se češće uzgaja i u vrtovima i gotovo da je jednako toliko udomaćena kao i jabuke, kruške ili šljive
Novogodišnja posna torta
Posna torta za Novu godinu se priprema na sledeći način:
500 g jabuka,
10 kom šljiva iz slatka,
500 g kristal šećera,
3 velike kašike slatka od šumskih jagoda,
10 kom kajsija iz slatka,
8 breskvi iz slatka,
4 velike kašike slatka od malina,
250 g seckanog badema,
3 kašičice sitno seckane kore od pomorandže,
oblande.