Posna Baron torta

1542
- Advertisement -
Posna Baron torta
Foto: Zorica Djordjevic Ex Djokic

Sastojci i priprema za posnu Baron tortu:

Za 4 korice:

  • 3 čaše (200 ml) kisele vode,
  • 2 čaše šećera,
  • 1 kesica sode bikarbone,
  • 8 kašika ulja,
  • 6 kašika džema,
  • 20 kašika brašna,
  • 4 kašike kakaoa,
  • 2 kašike mlevenog keksa,
  • 80 g rendane posne čokolade.

Sve lepo sjediniti i podeliti u 4 činijice. Pleh obložiti pek-papirom, izliti smesu i peći 10 min, izvaditi i ne skidati papir. Tako i preostale tri.

- Advertisement -

Prvi fil:

  • 500 ml vode,
  • 400 g šećera da prokuva,
  • u preostalih 500 ml vode razmutiti: 4 pudinga od čolade i 200 g posnog mleka u prahu (npr. sojino, kokosovo…).

Zakuvati, kada se zgusne dodati 100 g posne čokokade. Mešati dok se ne istopi. Ostaviti da se ohladi. Umutiti 400 g posnog margarina sa 100 g šećera u prahu i sjediniti.

Drugi fil:

  • 500 g malina,
  • 200 g šećera,
  • 300 ml vode da prokuva,
  • posebno u preostalih 300 ml vode razmutiti: 3 pudinga od maline, zakuvati. Ostaviti malo da se prohladi.
Posna Baron torta
Foto: Zorica Djordjevic Ex Djokic

Posna Baron torta – redosled filovanja:

  1. U pleh u kom se peklo, staviti prvu koricu sa papirom na gore, skinuti ga, fil malina, fil čokolada, pa opet korica sa papirom na gore koji skinete kada prenesete u pleh i opet filovi.
  2. Kada se stegne torta, okrenuti na tacnu i zaliti ganaž glazurom (200 g posne čokolade, 200 ml posne slatke pavlake – bez kazeina, ima u bolje snabevenim radnjama), kada se istopi izliti preko torte. Meni je trebalo i za šlag…nakon što sam umutila posni šlag, dodala sam par kašika ohlađenog ganaža.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna Baron torta
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)
- Advertisement -