- Advertisement -

Sastojci i priprema za posnu Baron tortu:
Za 4 korice:
- 3 čaše (200 ml) kisele vode,
- 2 čaše šećera,
- 1 kesica sode bikarbone,
- 8 kašika ulja,
- 6 kašika džema,
- 20 kašika brašna,
- 4 kašike kakaoa,
- 2 kašike mlevenog keksa,
- 80 g rendane posne čokolade.
Sve lepo sjediniti i podeliti u 4 činijice. Pleh obložiti pek-papirom, izliti smesu i peći 10 min, izvaditi i ne skidati papir. Tako i preostale tri.
Prvi fil:
- 500 ml vode,
- 400 g šećera da prokuva,
- u preostalih 500 ml vode razmutiti: 4 pudinga od čolade i 200 g posnog mleka u prahu (npr. sojino, kokosovo…).
Zakuvati, kada se zgusne dodati 100 g posne čokokade. Mešati dok se ne istopi. Ostaviti da se ohladi. Umutiti 400 g posnog margarina sa 100 g šećera u prahu i sjediniti.
Drugi fil:
- 500 g malina,
- 200 g šećera,
- 300 ml vode da prokuva,
- posebno u preostalih 300 ml vode razmutiti: 3 pudinga od maline, zakuvati. Ostaviti malo da se prohladi.

Posna Baron torta – redosled filovanja:
- U pleh u kom se peklo, staviti prvu koricu sa papirom na gore, skinuti ga, fil malina, fil čokolada, pa opet korica sa papirom na gore koji skinete kada prenesete u pleh i opet filovi.
- Kada se stegne torta, okrenuti na tacnu i zaliti ganaž glazurom (200 g posne čokolade, 200 ml posne slatke pavlake – bez kazeina, ima u bolje snabevenim radnjama), kada se istopi izliti preko torte. Meni je trebalo i za šlag…nakon što sam umutila posni šlag, dodala sam par kašika ohlađenog ganaža.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna Baron torta
Autor:
Zorica Djordjevic Ex Djokic
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -