1 l fante (ili neki drugi gazirani sok od pomorandže),
300 g šećera u prahu,
800 g malina.
Za dekoraciju:
100 g posne crne čokolade,
100 g posne bele čokolade,
300 g posnog šlaga,
300 ml kisele vode,
6 kašika ulja,
30 g zelenih (ili druge boje) mrvica za torte.
Posna torta sa malinama se priprema na sledeći način:
U vanglicu sipajte sok od pomorandže, dodajte šećer, ulje, džem i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Smesu umutiti varjačom dok se sastojci ne sjedine.
Peći u plehu obima koga ste obložili papirom za pečenje na 200° C oko 10 minuta.
Umutiti i ispeći još jednu identičnu koru i ohladiti!
Puding razmutite sa malo soka, a ostatak soka stavite da se zagreva. Kad provri dodajte puding, smanjite temperaturu i zakuvajte puding na uobičajeni način uz neprestano mešanje. Ohladiti.
Margarin umutite penasto. Dodajte šećer u prahu i polako dodajte, kašiku po kašiku skuvanog pudinga. Umutite u penastu smesu.
Finalni postupak: kora, pola malina, pola fila, kora, maline, fil.
Otopiti belu čokoladu sa 3 kašike ulja. Otopiti crnu čokoladu sa 3 kašika ulja. Prohladite.
Papir za pečenje iseći po obimu i visini torte. Na pola papira sipajte crnu, a na pola belu čokoladu.
Pospite zelenim mrvicama. Pustite par minuta da se prohladi, a onda makazama isecite pek papir zajedno sa čokoladom. Ostavite da se stegne čokolada.
Umutite šlag sa mineralnom vodom čvrsto i dekorišite tortu po želji. Skidati čokoladu sa papira, naizmenično crnu i belu i ređati oko torte. Dobro rashladitii služiti.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više