Posna torta sa malinama

9275
- Advertisement -

Posna torta sa malinama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu tortu sa malinama:

Za 2 kore:

  • 300 g brašna,
  • 150 g šećera,
  • 2 kašike ulja,
  • 200 ml soka od narandže,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 2 kašike džema od kajsije.

Za fil:

  • 300 g posnog margarina,
  • 200 g pudinga od vanile,
  • 1 l fante (ili neki drugi gazirani sok od pomorandže),
  • 300 g šećera u prahu,
  • 800 g malina.

Za dekoraciju:

  • 100 g posne crne čokolade,
  • 100 g posne bele čokolade,
  • 300 g posnog šlaga,
  • 300 ml kisele vode,
  • 6 kašika ulja,
  • 30 g zelenih (ili druge boje) mrvica za torte.

Posna torta sa malinama se priprema na sledeći način:

  1. U vanglicu sipajte sok od pomorandže, dodajte šećer, ulje, džem i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
  2. Smesu umutiti varjačom dok se sastojci ne sjedine.
  3. Peći u plehu obima koga ste obložili papirom za pečenje na 200° C oko 10 minuta.
  4. Umutiti i ispeći još jednu identičnu koru i ohladiti!
  5. Puding razmutite sa malo soka, a ostatak soka stavite da se zagreva. Kad provri dodajte puding, smanjite temperaturu i zakuvajte puding na uobičajeni način uz neprestano mešanje. Ohladiti.
  6. Margarin umutite penasto. Dodajte šećer u prahu i polako dodajte, kašiku po kašiku skuvanog pudinga. Umutite u penastu smesu.
  7. Finalni postupak: kora, pola malina, pola fila, kora, maline, fil.
  8. Otopiti belu čokoladu sa 3 kašike ulja. Otopiti crnu čokoladu sa 3 kašika ulja. Prohladite.
  9. Papir za pečenje iseći po obimu i visini torte. Na pola papira sipajte crnu, a na pola belu čokoladu.
  10. Pospite zelenim mrvicama. Pustite par minuta da se prohladi, a onda makazama isecite pek papir zajedno sa čokoladom. Ostavite da se stegne čokolada.
  11. Umutite šlag sa mineralnom vodom čvrsto i dekorišite tortu po želji. Skidati čokoladu sa papira, naizmenično crnu i belu i ređati oko torte. Dobro rashladitii služiti.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna torta sa malinama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Based on 23 Review(s)
- Advertisement -