- Advertisement -
Sastojci za posnu tortu sa malinama:
Za 2 kore:
- 300 g brašna,
- 150 g šećera,
- 2 kašike ulja,
- 200 ml soka od narandže,
- 1 prašak za pecivo,
- 2 kašike džema od kajsije.
Za fil:
- 300 g posnog margarina,
- 200 g pudinga od vanile,
- 1 l fante (ili neki drugi gazirani sok od pomorandže),
- 300 g šećera u prahu,
- 800 g malina.
Za dekoraciju:
- 100 g posne crne čokolade,
- 100 g posne bele čokolade,
- 300 g posnog šlaga,
- 300 ml kisele vode,
- 6 kašika ulja,
- 30 g zelenih (ili druge boje) mrvica za torte.
Posna torta sa malinama se priprema na sledeći način:
- U vanglicu sipajte sok od pomorandže, dodajte šećer, ulje, džem i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
- Smesu umutiti varjačom dok se sastojci ne sjedine.
- Peći u plehu obima koga ste obložili papirom za pečenje na 200° C oko 10 minuta.
- Umutiti i ispeći još jednu identičnu koru i ohladiti!
- Puding razmutite sa malo soka, a ostatak soka stavite da se zagreva. Kad provri dodajte puding, smanjite temperaturu i zakuvajte puding na uobičajeni način uz neprestano mešanje. Ohladiti.
- Margarin umutite penasto. Dodajte šećer u prahu i polako dodajte, kašiku po kašiku skuvanog pudinga. Umutite u penastu smesu.
- Finalni postupak: kora, pola malina, pola fila, kora, maline, fil.
- Otopiti belu čokoladu sa 3 kašike ulja. Otopiti crnu čokoladu sa 3 kašika ulja. Prohladite.
- Papir za pečenje iseći po obimu i visini torte. Na pola papira sipajte crnu, a na pola belu čokoladu.
- Pospite zelenim mrvicama. Pustite par minuta da se prohladi, a onda makazama isecite pek papir zajedno sa čokoladom. Ostavite da se stegne čokolada.
- Umutite šlag sa mineralnom vodom čvrsto i dekorišite tortu po želji. Skidati čokoladu sa papira, naizmenično crnu i belu i ređati oko torte. Dobro rashladitii služiti.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna torta sa malinama
Autor:
Suzana Mitić
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -