1 l fante (ili neki drugi gazirani sok od pomorandže),
300 g šećera u prahu,
800 g malina.
Za dekoraciju:
100 g posne crne čokolade,
100 g posne bele čokolade,
300 g posnog šlaga,
300 ml kisele vode,
6 kašika ulja,
30 g zelenih (ili druge boje) mrvica za torte.
Posna torta sa malinama se priprema na sledeći način:
U vanglicu sipajte sok od pomorandže, dodajte šećer, ulje, džem i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Smesu umutiti varjačom dok se sastojci ne sjedine.
Peći u plehu obima koga ste obložili papirom za pečenje na 200° C oko 10 minuta.
Umutiti i ispeći još jednu identičnu koru i ohladiti!
Puding razmutite sa malo soka, a ostatak soka stavite da se zagreva. Kad provri dodajte puding, smanjite temperaturu i zakuvajte puding na uobičajeni način uz neprestano mešanje. Ohladiti.
Margarin umutite penasto. Dodajte šećer u prahu i polako dodajte, kašiku po kašiku skuvanog pudinga. Umutite u penastu smesu.
Finalni postupak: kora, pola malina, pola fila, kora, maline, fil.
Otopiti belu čokoladu sa 3 kašike ulja. Otopiti crnu čokoladu sa 3 kašika ulja. Prohladite.
Papir za pečenje iseći po obimu i visini torte. Na pola papira sipajte crnu, a na pola belu čokoladu.
Pospite zelenim mrvicama. Pustite par minuta da se prohladi, a onda makazama isecite pek papir zajedno sa čokoladom. Ostavite da se stegne čokolada.
Umutite šlag sa mineralnom vodom čvrsto i dekorišite tortu po želji. Skidati čokoladu sa papira, naizmenično crnu i belu i ređati oko torte. Dobro rashladitii služiti.
Sastojci za posne slatke kuglice sa suvim šljivama i smokvama: 200g suvih šljiva bez koštica, 120g suvih smokvi, 65g posnog mlevenog keksa, 50g šećera u prahu,1 kašičica cimeta, 160g čokolade sa 85% kakao delova, 75g margarina, 100g lešnika, kokos za valjanje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više