- Advertisement -
Sastojci za posnog smuđa sa mango karijem:
- 1 mala pomorandža,
- četvrtina manga,
- 1 crveni luk,
- grančice korijandera ili peršuna,
- 200g fileta smuđa,
- so,
- ulje,
- kašičica karija.
Posni smuđ sa mango karijem se priprema na sledeći način:
- Pomorandžu dobro oprati, pa onda izrendati 1 kašikicu kore.
- Filetirati pomorandžu i sačuvati sok koji se tom prilikom iscedi.
- Iseckati mango na kockice, a luk na krupnije kriške, korijander iseckati.
- Filet smuđa posoliti i pobiberiti, zagrejati ulje i pržiti ribu sa obe strane.
- Dodati koru i kriške pomorandže i krčkati još minut dva.
- Ostaviti filete poklopljene, na toplom.
- Zagrejati malo ulja i propržiti luk, dodati mu mango i krčkati još malo.
- Dodati kari i sok od pomorandže , promešati i dinstati još minut.
- Servirati ribu sa kriškama pomorandže i posuti seckanim korijanderom ili peršunom
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni smuđ sa mango karijem
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -