Sastojak: pomorandža
Posne oranž bombice
Sastojci za posne oranž bombice:
1 kg jabuka,
500 g šećera.
Za kandirane kore:
3 pomorandže,
150 g kristal šećera,
250 ml vode,
120 g šećera u prahu.
Restovani losos
Sastojci za restovani losos:
500 g lososa,
250 g bukovača,
200 g prokelja,
limun,
pomorandža,
mirođija,
ulje,
so,
mleveni crni biber.
10 neodoljivih posnih kolačića
Donosimo vam recepte deset neodoljivih posnih kolačića lakih za pripremu i još lepših za uživanje u njihovom ukusu
Riba punjena povrćem
Sastojci za ribu punjenu povrćem:
dve veće morske ili rečne ribe po želji (skuša, smuđ, pastrmka),
1 kg krompira,
300 g šargarepe,
250 g smrznutog graška,
2-3 manje glavice crnog luka,
2 čena belog luka,
3-4 kašike povrtnog bujona iz kocke,
veza peršuna,
3-4 kašike ulja,
limun,
biber,
so,
pomorandža.
Punjeni kolačići
Potrebno je:
400 g brašna,
250 g margarina,
150 g očišćenih urmi,
100 g integralnog brašna,
pomorandža,
po 85 g očišćenih pistaća i oraha,
50 g šećera,
kašičica cimeta u prahu,
prstohvat soli,
šećer...
Posne voćne kuglice
Sastojcci za posne voćne kuglice:
250 g šećera,
250 g mlevenih oraha,
250 g obarenog, oljuštenog i iseckanog badema,
250 g iseckanih suvih smokvi,
250 g iseckanih urmi,
250 g suvog grožđa,
2 pomorandže,
šećerne perle.
Aromatična marinada za ribu
Potrebno je:
2 dl soka od ceđene pomorandže,
1 kašičica crnog čaja,
1 kašičica žutog šećera.
Priprema:
Sok od pomorandže sipajte u posudu za kuvanje i sačekajte da provri,...
Hrskavi fileti od oslića
Sastojci za hrskave filete od oslića:
800 g fileta od oslića,
gustin (skrob),
korniflejks,
so,
ulje,
2 pomorandže,
peršun.
Fileti oslića sa kornfleksom
Sastojci za filete oslića sa kronfleksom:
800 g fileta od oslića,
gustin,
kornfleks,
so,
ulje,
2 pomorandže,
peršun.
Posni sutlijaš sa višnjama
Sastojci za posni sutlijaš sa višnjama:
10 pomorandži,
4 šoljice pirinča,
200 g suvog grožđa,
300 g višanja,
manje od pola kašičice gustina.