- Advertisement -
Sastojci za posnu salatu od cvekle i pomorandže:
- 2 srednje cvekle, kuvane i oljuštene,
- 2 velike pomorandže,
- 1/4 šolje naseckanog svežeg peršuna,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašika balsamiko sirćeta,
- so i biber po ukusu,
- 1/4 šolje naseckanih oraha (opciono).
Posna salata od cvekle i pomorandže se priprema na sledeći način:
- Kuvajte cveklu dok ne postane mekana, oko 30-40 minuta. Ohladite, oljuštite i isecite na tanke kriške.
- Pomorandže oljuštite i isecite na tanke kriške, uklanjajući sve bele membrane.
- U velikoj posudi, pomešajte cveklu, pomorandže i naseckani peršun.
- U manjoj posudi, pomešajte maslinovo ulje, balsamiko sirće, so i biber. Prelijte preliv preko salate i lagano pomešajte.
- Po želji, pospite naseckane orahe preko salate pre serviranja.
- Poslužite odmah ili ohladite u frižideru pre posluživanja.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna salata od cvekle i pomorandže
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -