Posna salata od cvekle i pomorandže

70
- Advertisement -

Posna salata od cvekle i pomorandže

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu salatu od cvekle i pomorandže:

  • 2 srednje cvekle, kuvane i oljuštene,
  • 2 velike pomorandže,
  • 1/4 šolje naseckanog svežeg peršuna,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kašika balsamiko sirćeta,
  • so i biber po ukusu,
  • 1/4 šolje naseckanih oraha (opciono).

Posna salata od cvekle i pomorandže se priprema na sledeći način:

  1. Kuvajte cveklu dok ne postane mekana, oko 30-40 minuta. Ohladite, oljuštite i isecite na tanke kriške.
  2. Pomorandže oljuštite i isecite na tanke kriške, uklanjajući sve bele membrane.
  3. U velikoj posudi, pomešajte cveklu, pomorandže i naseckani peršun.
  4. U manjoj posudi, pomešajte maslinovo ulje, balsamiko sirće, so i biber. Prelijte preliv preko salate i lagano pomešajte.
  5. Po želji, pospite naseckane orahe preko salate pre serviranja.
  6. Poslužite odmah ili ohladite u frižideru pre posluživanja.

 

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna salata od cvekle i pomorandže
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -