Naslovna Sastojci Posna testenina

Sastojak: posna testenina

Posna testenina sa pireom od spanaća

Posna testenina sa pireom od spanaća

Sastojci za posnu testeninu sa pireom od spanaća: 250g posne testenine (integralna, od spelte, itd.), 200g svežeg spanaća, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka,  2 kašike maslinovog ulja, 1 šolja posnog suvog belog vina, so i biber po ukusu, prstohvat muskatnog oraščića, 1/4 šolje posnog biljnog sira (opciono, za posipanje).
Posna pasta sa patlidžanom

Posna pasta sa patlidžanom

Sastojci za posnu pastu sa patlidžanom:300g testanine (pene ili fusili),2 patlidžana,4 čena belog luka,1 konzerva paradajza (od 400 g),5 sušenih paradajza,so i biber.
corba od paradajza

Posna čorba od paradajza na vodi

Sastojci za posnu čorbu od paradajza: 1 manja glavica crnog luka, 1 l soka od paradajza ili pasiranog iz tetrapaka, 1/2 šargarepe, jedna suva papričica, posna testenina, začini: so, šećer, origano, malo mlevene paprike, biber.
Testenina sa povrćem recept

Posna testenina sa povrćem

Sastojci za posnu testeninu sa povrćem: 300 g posne testenine, 150 g šampinjona, 200 g tikvica, 100 g paradajza, 2 čena belog luka, 0,5 dl ulja, origano, peršun, biber, so.
posna pasta sa brokolijem

Posna pasta sa brokolijem

Sastojci za posnu pastu sa brokolijem: 500 g brokolija, 400 g posne testenine, 3 čena belog luka, 1 dl maslinovog ulja, pola kašičice iseckane ljute papričice, masline, biber, so.
seoske špagete

Posne seoske špagete

Sastojci za posne seoske špagete: 500 g domaće testenine, 2 dl gustog soka od paradajza, veza svežeg bosiljka, malo ruzmarina, pola veze peršuna, maslinovo ulje, 2 manja paradajza, 2 male tikvice, zelene masline, 2 male crvene papričice, so, biber.
testenina-sa-somovinom-i-keljom

Testenina sa somovinom i keljom

Sastojci za testeninu sa somovinom i keljom: 4 fileta somovine (po 150 g), 2-3 kašike soka od limete, krupna morska so, krupnije mleven biber, manja glavica kelja, kašičica ulja, 500 g testenine bez jaja.
pasta-sa-sampinjonima-posna-jela

Pasta sa šampinjonima

Potrebno je: 500 gr posne testenine, 500 gr šampinjona, 200 gr graška, glavica crnog luka, 3 čena belog luka, 2 šargarepe, origano, biber, so, 10 kašika brašna, 1 dl ulja, muskantni orah, peršunov list. Priprema: Testeninu obarite u slanoj...
svetogorska-corba

Svetogorska čorba

Sastojci za svetogorsku čorbu: glave od više vrsta morske ribe, 5-7 glavica crnog luka, 4-5 šargarepa, posna sitna testenina, koren celera, aleva paprika, so, nekoliko zrna bibera, celerov i peršunov list, mirođija.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -