- Advertisement -
Sastojci za testeninu sa somovinom i keljom:
- 4 fileta somovine (po 150 g),
- 2-3 kašike soka od limete,
- krupna morska so,
- krupnije mleven biber,
- manja glavica kelja,
- kašičica ulja,
- 500 g testenine bez jaja.
Za sos:
- 400 ml riblje supe,
- 100 ml prošeka,
- 50 ml sojinog mleka,
- 4 kašike začinskog bilja (peršun, nana, ruzmarin, bosiljak…),
- 2 kašičice senfa,
- so,
- mleveni biber,
- 2 kašičice smeđeg šećera,
- 30 g seckanih oraha,
- kašičica ulja.
Testenina sa somovinom i keljom se priprema na sledeći način:
- Filete somovine operite, osušite, prelijte sokom od limete, posolite i pobiberite.
- Listove kelja operite, isecite na trake i dinstajte oko 5 minuta na vrelom ulju.
- Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju.
- Za sos prokuvajte riblju supu, dodajte prošek i začinsko bilje, još malo kuvajte, pa začinite senfom i biberom.
- Šećer otopite u teflonskom tiganju i dodajte seckane orahe da se karamelizuju.
- Riblje filete pecite sa obe strane po pet minuta.
- Ohlađenu testeninu i karamelizovane orahe pomešajte sa keljom, malo zagrejte i servirajte sa somovinom i sosom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Testenina sa somovinom i keljom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -