Testenina sa somovinom i keljom

testenina sa somovinom i keljom

Advertisement

Sastojci za testeninu sa somovinom i keljom:

  • 4 fileta somovine (po 150 g),
  • 2-3 kašike soka od limete,
  • krupna morska so,
  • krupnije mleven biber,
  • manja glavica kelja,
  • kašičica ulja,
  • 500 g testenine bez jaja.

Za sos:

  • 400 ml riblje supe,
  • 100 ml prošeka,
  • 50 ml sojinog mleka,
  • 4 kašike začinskog bilja (peršun, nana, ruzmarin, bosiljak…),
  • 2 kašičice senfa,
  • so,
  • mleveni biber,
  • 2 kašičice smeđeg šećera,
  • 30 g seckanih oraha,
  • kašičica ulja.

Testenina sa somovinom i keljom se priprema na sledeći način:

  1. Filete somovine operite, osušite, prelijte sokom od limete, posolite i pobiberite.
  2. Listove kelja operite, isecite na trake i dinstajte oko 5 minuta na vrelom ulju.
  3. Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju.
  4. Za sos prokuvajte riblju supu, dodajte prošek i začinsko bilje, još malo kuvajte, pa začinite senfom i biberom.
  5. Šećer otopite u teflonskom tiganju i dodajte seckane orahe da se karamelizuju.
  6. Riblje filete pecite sa obe strane po pet minuta.
  7. Ohlađenu testeninu i karamelizovane orahe pomešajte sa keljom, malo zagrejte i servirajte sa somovinom i sosom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Testenina sa somovinom i keljom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 1 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares