Posne seoske špagete se pripremaju na sledeći način:
Skuvajte testeninu u mnogo vode.
U međuvremenu paradajz isecite na kockice, tikvice narendajte, pa s protisnutim belim lukom i naseckanim ljutim papričicama propržite na maslinovom ulju.
Nalijte gustim sokom od paradajza, dodajte iseckane masline, posolite, pobiberite i kuvajte na tihoj vatri dok sok ne uvri malo.
Pred kraj kuvanja dodajte usitnjen peršun, bosiljak i ruzmarin.
Sklonite s vatre i pomešajte s kuvanom testeninom.
Sastojci za luk punjen kus-kusom na veganski način:
6 većih glavica luka,
200g instant kus-kusa,
2 kašičice naseckanog đumbira,
ulje,
1 čen sitno naseckanog belog luka,
2 kašičice maslinovog ulja,
2 kašičice badema (naseckanih na listiće),
mleveni kumin,
mleveni korijandar,
2 paradajza (oljuštena i iseckana na kockice),
1 šaka seckanog bosiljka,
so, biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više