- Advertisement -
Sastojci za posnu pastu sa patlidžanom:
- 300g testanine (pene ili fusili),
- 2 patlidžana,
- 4 čena belog luka,
- 1 konzerva paradajza (od 400 g),
- 5 sušenih paradajza,
- so i biber.
Posna pasta sa patlidžanom se priprema na sledeći način:
- Skuvajte testaninu i ostavite sa strane.
- Iseckajte sitno beli luk i secite sušeni paradajz na polovine.
- Operite i isecite patlidžan: prvo odstranite vrhove pa ga isecite na polovine.
- Stavite patlidžan u kipuću vodu i ostavite 7 do 8 minuta, zatim ga izvadite iz vode i isecite na kocke.
- U dublji tiganj sipajte malo ulja, dodajte kocke patlidžana i prodinstajte 3 do 4 minuta, potom dodajte seckani beli luk i nastavite da mešate par minuta.
- Dodajte sušeni paradajz pa još malo promešajte.
- Dodajte paradjz iz konzerve i još pola konzerve vode i ostavite na srednjoj vatri nekoliko minuta, povremeno mešajući.
- Procedite testaninu pa je dodajte u tiganj i sve dobro promešajte,
- Sklonite sa ringle posle par minuta i služite toplo.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna pasta sa patlidžanom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -