Posna pasta sa patlidžanom

2090
- Advertisement -

Posna pasta sa patlidžanom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu pastu sa patlidžanom:

  • 300g testanine (pene ili fusili),
  • 2 patlidžana,
  • 4 čena belog luka,
  • 1 konzerva paradajza (od 400 g),
  • 5 sušenih paradajza,
  • so i biber.

Posna pasta sa patlidžanom se priprema na sledeći način:

  1. Skuvajte testaninu i ostavite sa strane.
  2. Iseckajte sitno beli luk i secite sušeni paradajz na polovine.
  3. Operite i isecite patlidžan: prvo odstranite vrhove pa ga isecite na polovine.
  4. Stavite patlidžan u kipuću vodu i ostavite 7 do 8 minuta, zatim ga izvadite iz vode i isecite na kocke.
  5. U dublji tiganj sipajte malo ulja, dodajte kocke patlidžana i prodinstajte 3 do 4 minuta, potom dodajte seckani beli luk i nastavite da mešate par minuta.
  6. Dodajte sušeni paradajz pa još malo promešajte.
  7. Dodajte paradjz iz konzerve i još pola konzerve vode i ostavite na srednjoj vatri nekoliko minuta, povremeno mešajući.
  8. Procedite testaninu pa je dodajte u tiganj i sve dobro promešajte,
  9. Sklonite sa ringle posle par minuta i služite toplo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pasta sa patlidžanom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
- Advertisement -