Posna pasta sa patlidžanom se priprema na sledeći način:
Skuvajte testaninu i ostavite sa strane.
Iseckajte sitno beli luk i secite sušeni paradajz na polovine.
Operite i isecite patlidžan: prvo odstranite vrhove pa ga isecite na polovine.
Stavite patlidžan u kipuću vodu i ostavite 7 do 8 minuta, zatim ga izvadite iz vode i isecite na kocke.
U dublji tiganj sipajte malo ulja, dodajte kocke patlidžana i prodinstajte 3 do 4 minuta, potom dodajte seckani beli luk i nastavite da mešate par minuta.
Dodajte sušeni paradajz pa još malo promešajte.
Dodajte paradjz iz konzerve i još pola konzerve vode i ostavite na srednjoj vatri nekoliko minuta, povremeno mešajući.
Procedite testaninu pa je dodajte u tiganj i sve dobro promešajte,
Sklonite sa ringle posle par minuta i služite toplo.
Sastojci za posni umak od pečuraka i belog vina:
1/2 kg šampinjona,
šolja slatkog belog vina,
veza peršuna,
glavica crnog luka,
kašika ulja,
2 kašike brašna,
šoljica vode,
1/2 kašičice karija,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više