- Advertisement -
Sastojci za svetogorsku čorbu:
- glave od više vrsta morske ribe,
- 5-7 glavica crnog luka,
- 4-5 šargarepa,
- posna sitna testenina,
- koren celera,
- aleva paprika,
- so,
- nekoliko zrna bibera,
- celerov i peršunov list,
- mirođija.
Svetogorska čorba se priprema na sledeći način:
- Riblje glave skuvati sa 2-3 glavice crnog luka, 2-3 šargarepe, korenom celera i nekoliko zrna bibera.
- U drugom sudu propržiti 3-4 glavice crnog luka i dve šargarepe, isečene na kolutove.
- Naliti vodom u kojoj s se kuvale glave od ribe, prethodno proceđenom.
- Očistiti meso od kostiju i dodati u čorbu.
- Posoliti, pobiberiti, a malo aleve paprike dodati direktno u kipuću čorbu.
- Na kraju dodati testeninu, kratko kuvati i skloniti sa vatre.
- Posuti seckanim lišćem celera, peršuna i mirođije.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Svetogorska čorba
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:

























- Advertisement -