Svetogorska čorba

1766
- Advertisement -

Svetogorska čorba

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za svetogorsku čorbu:

  • glave od više vrsta morske ribe,
  • 5-7 glavica crnog luka,
  • 4-5 šargarepa,
  • posna sitna testenina,
  • koren celera,
  • aleva paprika,
  • so,
  • nekoliko zrna bibera,
  • celerov i peršunov list,
  • mirođija.

Svetogorska čorba se priprema na sledeći način:

  1. Riblje glave skuvati sa 2-3 glavice crnog luka, 2-3 šargarepe, korenom celera i nekoliko zrna bibera.
  2. U drugom sudu propržiti 3-4 glavice crnog luka i dve šargarepe, isečene na kolutove.
  3. Naliti vodom u kojoj s se kuvale glave od ribe, prethodno proceđenom.
  4. Očistiti meso od kostiju i dodati u čorbu.
  5. Posoliti, pobiberiti, a malo aleve paprike dodati direktno u kipuću čorbu.
  6. Na kraju dodati testeninu, kratko kuvati i skloniti sa vatre.
  7. Posuti seckanim lišćem celera, peršuna i mirođije.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Svetogorska čorba
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)
- Advertisement -