- Advertisement -
Potrebno je:
- 500 gr posne testenine,
- 500 gr šampinjona,
- 200 gr graška,
- glavica crnog luka,
- 3 čena belog luka,
- 2 šargarepe,
- origano,
- biber,
- so,
- 10 kašika brašna,
- 1 dl ulja,
- muskantni orah,
- peršunov list.
Priprema:
- Testeninu obarite u slanoj vodi i ocedite.
- Isto uradite i sa graškom.
- Na ulju propržite sitno iseckan crni i beli luk.
- Dodajte iseckanu šargarepu i šampinjone, pa začinite origanom, biberom i solju. Dinstajte dok ne ispari sva voda, pa umešajte grašak.
- Na ulju propržite brašno, pa čim smesa porumeni dodajte malo vode, muskantnog oraha i soli.
- Sos neprestano mešajte i na kraju začinite sitno iseckanim peršunovim listom.
- Veću vatrostalnu posudu podmažite uljem, pa na dno sipajte malo sosa.
- Naizmenično slažite redove testenine i smesu sa pečurkama.
- Na kraju prelijte debelim slojem sosa i ukrasite maslinama.
- Pecite u rerni na 220 stepeni.
- Advertisement -