Sastojak: posni margarin
Posne čokoladne kuglice sa višnjama
Sastojci za posne čokoladne kuglice sa višnjama:
200 g šećera,
100 ml vode,
200 g mlevenog keksa,
200 g mlevenih oraha,
četvrt paketa margarina
pola flašice ekstrakta ruma.
Za glazuru:
100 g posne čokolade za kuvanje,
četvrt paketa margarina,
malo ulja,
tegla slatka od višanja,
malo kokosovog brašna,
kakao praha za dekoraciju.
Posne kiflice sa džemom od kajsija
Sastojci za posne kiflice sa džemom:
500 g brašna,
250 ml mlake vode,
4 kašike meda,
pola kašičice suvog kvasca,
25 g margarina,
200 g džema od kajsija.
Za sirup:
200 ml vode,
4 kašike meda.
Posni rolat sa šumskim voćem
Sastojci za posni rolat sa šumskim voćem:
Za testo:
200 g margarina,
200 g šećera,
soli na vrh noža,
100 g oraha,
200 g mekog brašna,
kesica praška za pecivo.
Posna slana torta od šampinjona
Sastojci za posnu slanu tortu od šampinjona:
500 g šampinjona,
1 praziluk,
1/2 margarina,
100 g posnog majoneza,
korice za rozen tortu,
kašičica soli,
malo peršuna.
Posni rolat mačje oči
Sastojci za posni rolat mačje oči:
Za kore:
250 g mlevenih oraha,
200 g šećera,
3 dl belog vina,
200 g brašna,
kašičica sode bikarbone.
Posna čorba od pirinča
Sastojci za posnu čorbu od pirinča:
šoljica pirinča,
3 šargarepe,
vezica peršuna,
malo margarina,
biber,
so.
Posna čorba od šampinjona sa belim vinom
Sastojci za posnu čorbu od šampinjona sa belim vinom:
250 g šampinjona,
2 kašike margarina,
1 manja glavica crnog luka,
kašika brašna,
2 dl belog vina,
1 čen belog luka,
so,
biber,
peršunov list.
Posne šnicle od povrća sa sojom
Sastojci za posne šnicle od povrća sa sojom:
250 g sojinih ljuspica,
2 krompira,
1 šargarepa,
1 glavica crnog luka,
80 g brašna,
50 g margarina,
100 g prezli,
2 dl ulja,
1 čen belog luka,
malo muskantnog orašćića,
peršun,
biber,
so.
Marinirani smuđ
Sastojci za mariniranog smuđa:
4 fileta smuđa,
300 g pirinča,
400 g paradajza,
veća glavica luka,
4 kašike ulja,
50 g margarina,
veza peršuna,
50 ml belog vina,
dva-tri čena belog luka,
limun,
so,
biber.
Posna medeno srce torta
Sastojci za medeno srce tortu:
1 kg posnog keksa,
1 kg medenog srca (ređati tako da nema praznine između),
1,5 l gaziranog soka od pomorandže + 1 l za natapanje keksa i medenih srca (najbolje fanta),
5 pudinga od vanile,
500 g margarina,
4 kašike gustina,
250 g šećer u prahu,
11 kašika šećera.