- Advertisement -
Potrebno je:
- 4 komada bele ribe srednje veličine (idealna bi bila riba list),
- 2 glavice crnog luka,
- 1 limun,
- 2 dl belog vina,
- malo peršuna,
- so,
- brašno,
- margarin,
- ulje.
Priprema:
- Ribu očistiti i oprati, pa pažljivo oštrim nožem odvojiti meso od kostiju tako da se dobiju fileti.
- Dobijene šnicle od ribe uviti u rolnice, pa ih probosti čačkalicom da se ne bi odmotale.
- Poređati u malo nauljen pleh, pa ispeći u zagrejanoj rerni.
- U dubljoj posudi rastopiti margarin, dodati brašno, so, sitno iseckan peršun i sitno isečen luk, pa sve dinstati na laganoj vatri uz stalno mešanje da ne zagori.
- Na kraju naliti vino. Sos treba da bude srednje gustine.
- Sa rolnica skinuti čačkalice, pa ih preliti sosom.
Služiti sa barenim pa prodinstanim spanaćem, prazilukom, limunom i začinima.
- Advertisement -