Oslić na pari

Oslić na pari

Advertisement

Potrebno je:

  • 4 fileta oslića od oko 250 g,
  • 4 limete,
  • 2 glavice luka,
  • 2 kašike ribljeg bujona iz kocke,
  • 800 g smrznutog povrća,
  • grančica majčine dušice,
  • 2 kašičice margarina,
  • 1 dl belog vina,
  • 2 kašičice gustina,
  • pola limuna,
  • so,
  • biber.

Priprema:

  1. Na dno posude rasporedite kolutove limete, položite filete oslića, posolite, pobiberite, posudu poklopite i stavite u veću šerpu koju ste do pola napunili vodom i kuvajte do vrenja.
  2. Kada voda u donjoj posudi proključa kuvajte još 15 minuta na pari.
  3. Na isti način na pari kuvajte i smrznuto povrće.
  4. Za to vreme na vrelom margarinu ispržite luk, dodajte belo vino, ranije pripremljen riblji bujon i kuvajte dok se količina tečnosti ne prepolovi.
  5. Dodajte gustin koji ste razmutili u limunovom soku, posolite, pobiberite i dinstajte još dva-tri minuta da se sos zgusne.
  6. Obarene filete oslića položite preko kolutova limete, prelivene sosom i okružene obarenim povrćem.

Pin It on Pinterest

Shares