Sastojak: smeđi šećer
Aromatično kuvano vino
Sastojci za aromatično kuvano vino:
litar crnog vina,
2 pomorandže,
2 jabuke,
2 štapića cimeta,
3 karanfilića,
zvezda anisa,
malo mlevenog kardamoma,
4 kašike smeđeg šećera.
Zdrava pita od jabuka
Sastojci za Zdravu pitu od jabuka:
Za koru:
1,5 šoljica brašna od spelte,
3 kašike šećera,
prstohvat stevije,
1/4 kašičice cimeta,
1/4 kašičice soli,
1/4 šoljice ulja,
2 kašike vode.
Za nadev:
400 g oljuštenih jabuka isečenih na kriške,
prstohvat stevije,
1/2 šoljice seckanih oraha,
1/2 šoljice suvog grožđa.
Posip:
1/2 šoljice zobenih pahuljica,
1/2 šoljice brašna od spelte,
6 kašika smeđeg šećera,
prstohvat stevije,
1/4 šolje soka od jabuka,
prstohvat soli.
Postan sos od jabuka
Sastojci za Postan sos od jabuka:
2 kg jabuka,
220 ml soka od jabuke,
sok od jednog limuna,
100 g smeđeg šećera,
kašičica cimeta,
muskatni orašćič po želji,
puter po želji.
Marinirani losos
Sastojci za marinirani losos:
4 fileta lososa (po 150 g),
veza špargle,
kašika soja sosa,
2 kašike ulja za sos i ulje za prženje po potrebi,
2 kašičice meda,
2 kašičice smeđeg šećera,
kašičica svežeg ili pola kašičice suvog timijana,
pola kašičice sveže mlevenog bibera,
pola limuna,
so po želji.
Pečena bundeva
Pečena bundeva se priprema na sledeći način:
Bundevu prepoloviti, iseći na kriške i peći u rerni (možete ih zamotati i u foliju, pa je skloniti pred kraj pečenja).
Dinja sa vinom
Sastojci za dinju sa vinom:
2 manje dinje,
280 ml slatkog vina,
8 kašika smeđeg šećera.
Mafini punjeni džemom
Potrebno je:
2 šolje (velike 2,5 dl) pšeničnog integralnog brašna,
1,5 kašičica praška za pecivo,
0,5 kašičice sode bikarbone,
0,5 kašičice soli,
2 kašike brašna od soje,
2 kašike tople...
Posna zakuska od bundeve i ječma
Sastojci za posnu zakusku od bundeve i ječma:
300 g očišćenog ječma,
750 ml vode,
1 kg bundeve,
ulje,
so i biber.
Za aromatične orahe:
100 g oraha u zrnu,
kašika smeđeg šećera,
kašika ljute papričice u prahu,
prstohvat muskatnog oraha u prahu,
prstohvat korijandera u prahu
ulje.