Posna zakuska od bundeve i ječma

Topla zakuska od bundeve i ječma

Advertisement

Sastojci za posnu zakusku od bundeve i ječma:

  • 300 g očišćenog ječma,
  • 750 ml vode,
  • 1 kg bundeve,
  • ulje,
  • so i biber.

Za aromatične orahe:

  • 100 g oraha u zrnu,
  • kašika smeđeg šećera,
  • kašika ljute papričice u prahu,
  • prstohvat muskatnog oraha u prahu,
  • prstohvat korijandera u prahu
  • ulje.

Posna zakuska od bundeve i ječma se priprema na sledeći način:

  1. Bundevu očistite, isecite na kockice, stavite u pleh obložen aluminijumskom folijom, obilno prelijte uljem, posolite, pobiberite i pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
  2. Na svakih 20 minuta snažno protresite pleh da se komadi bundeve ujednačeno ispeku.
  3. Za to vreme sipajte ječam u posoljenu vodu i kuvajte do vrenja.
  4. Kada voda proključa smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte 40 minuta ili dok ječam ne upije svu tečnost.
  5. U međuvremenu orahe prelijte uljem i snažno promešajte.
  6. Dodajte začine i šećer, ponovo promešajte, preručite u pleh obložen aluminijumskom folijom i pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 150 stepeni, pazite da ne zagore.
  7. U većoj posudi pomešajte tek ispečenu bundevu, ječam i ispečene orahe i servirajte toplo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna zakuska od bundeve i ječma
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Na osnovu 6 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares