Posna zakuska od bundeve i ječma se priprema na sledeći način:
Bundevu očistite, isecite na kockice, stavite u pleh obložen aluminijumskom folijom, obilno prelijte uljem, posolite, pobiberite i pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Na svakih 20 minuta snažno protresite pleh da se komadi bundeve ujednačeno ispeku.
Za to vreme sipajte ječam u posoljenu vodu i kuvajte do vrenja.
Kada voda proključa smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte 40 minuta ili dok ječam ne upije svu tečnost.
U međuvremenu orahe prelijte uljem i snažno promešajte.
Dodajte začine i šećer, ponovo promešajte, preručite u pleh obložen aluminijumskom folijom i pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 150 stepeni, pazite da ne zagore.
U većoj posudi pomešajte tek ispečenu bundevu, ječam i ispečene orahe i servirajte toplo.
Sastojci za Posnu bezglutensku tortu od jagoda i čokolade:
Za testo:
150 g badema,
6 očišćenih suvih šljiva,
1 kašika goji bobica,
5 kašika kokosovog ulja.
Za nadev:
5 kašika kokosovog ulja,
5 kašika meda,
5 kašika kakaa,
6 jagoda.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više